IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW X3 ще има две М-версии

Кросовърът ще се предлага и с хибридна модификация

Новото BMW X3 ще има две М-версии

Новото поколение на кросовъра BMW X3 ще се появи на пазара през 2017 г., като ще се предлага с две мощни М-версии, както и с хибриден агрегат. Това съобщава немското издание Autobild, което се позовава на свои източници в баварския производител.

Новото BMW X3 ще има две М-версии

Според информацията в близко бъдеще инженерите на BMW ще съкратят броя на използваните в момента платформи до две – по една за моделите с предно и със задно предаване. Именно една от тях ще бъде в основата на новата генерация на X3. Неговата по-спортна версия с индекс Х4, ще се появи година по-късно.

Очаква се гамата двигатели на кросовъра да се запази, но самите мотори ще получат допълнителна мощност от по около 15 к.с. За поклонниците на спортните машини ще се предлагат две М-версии. Едната – M40i ще получи редови 6-цилиндров мотор с мощност 360 к.с. с две турбини, а втората - модификацията Х3 М, ще разчита на агрегат с 422 к.с.

Що се касае до хибридната версия, тя ще може да се зарежда от електропреносната мрежа и ще преминава голяма част от пробега си изцяло на електричество. В нея ще бъдат включени бензинов двигател с мощност 245 к.с. и електромотор, развиващ 95 к.с. Общата мощност на хибридното X3 ще бъде 300 к.с., а максималният въртящ момент 700 Нм. Всичко това ще бъде комбинирано с разход на гориво от 3.8 л/100 км.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m bmw x3
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Pro ( преди 9 години )
    двигател с мощност 245 к.с. и електромотор, развиващ 95 к.с. Общата мощност на хибридното X3 ще бъде 300 к.с., КОнчетата 300 ли са последно че аз ги докарах и на 40,