IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel показа новата Corsa

Хечбекът ще се предлага с 1.0-литров турбо-мотор с 3 цилиндъра

Opel показа новата Corsa

Компанията Opel официално показа петото поколение на хечбека си Corsa, чийто дебют пред публика ще се състои на изложението в Париж в началото на октомври. Новата генерация на модела е в стила на компактния Adam, като ще се предлага и с 3-цилиндров турбо-мотор с обем 1.0 литра.
Opel показа новата Corsa
Този агрегат ще бъде достъпен в два варианта на мощност – 90 и 115 к.с. (въртящ момент от 170 Нм), и със система Start-stop. В линията бензинови двигатели са включени още 1.4-литров с турбо, развиващ 100 к.с. и 200 Нм, както и два атмосферни мотора - 1.2 литра (70 к.с.) и 1.4 литра (90 к.с.).

Ще има и два дизела с обем 1.3 литра с мощност 75 и 95 к.с. Скоростните кутии са три – 5- и 6-степенни механични, и 6-степенна автоматична.

Новата Corsa е изградена на модернизирано шаси. Центърът на тежестта е снижен с 5 мм, подобрени са амортисьорите и усивателят на волана. Задното окачване също е преработено, като резултатът е подобрена устойчивост в завоите. Клиентът ще може да избира между две настройки на шасито – Sport и Comfort, като първата ще бъде с намален с 15-20 мм клирънс и 17-цолови джанти.

Хечбекът ще може да се поръча с мултимедиен комплект IntelliLink със 7-инчов дисплей, Bluetooth, навигация и гласово управление Siri Eyes Free. Системата ще може да се синхронизира с външни устройства, работещи на платформите iOS и Android.
Opel показа новата Corsa
Като опции ще се предлагат още система за следене на мъртвите зони и на платното на движение, система за превключване на светлините от дълги на къси при поява на идващ насрещ автомобил, система за потегляне при наклон, биксенонови главни светлини, камера за заден ход, подгряване на предните седалки, кормилото и предното стъкло.

Все още от Opel не са обявили какви ще бъдат цените на модела, както и кога той ще се появи на пазара.

Снимки: Opel

 

Тагове: opel corsa
0 от 500