IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault с 4,7% ръст на продажбите за първото полугодие

Компанията отбелязва ръст в Европа и спад в нововъзникващите пазари

Renault с 4,7% ръст на продажбите за първото полугодие

Renault с 4,7% ръст на продажбите за първото полугодие
Снимка: Renault

Продажбите на марките, притежавани от Renault, са нараснали с 4,7% през първото полугодие, като търсенето в Европа е компенсирало спада в нововъзникващите пазари, показа тримесечният отчет на френското дружество.

Глобалните продажби на Renault са се увеличили до 1,37 млн. превозни средства, стимулирани от успеха на новия модел Clio и засиленото търсене на компактните кросовъри на компанията.

До миналата година Renault залагаше на растежа на нововъзникващите пазари, за да устои на продължителната си загуба на позиции на Стария континент във времената на кризата, която сви търсенето до двудесетилетно дъно, предава Ройтерс.

"Продажбите в Европа се увеличиха с 18 на сто, но се свиха с 9% в останалата част на света", посочиха от Renault, като съобщиха, че притежаваната от тях марка Dacia е най-бързо растящата сред европейските производители.

Руският пазар, който бе вторият най-голям за Renault преди една година, спадна до третото място през първото полугодие на 2014 г. Аржентина спадна от пето до осмо място, докато Алжир отстъпи от шеста до единадесета позиция.

Модели като кросовъра Dacia Duster помогнаха на компанията да спечели позиции спрямо конкурентите си в Латинска Америка и т. нар. регион на Евразия, в основата на които стои Русия. Продажбите на Стария континент през първата половина на годината се дължаха до голяма степен на новите модели, в това число Renault Clio и мини кросоувъра Captur.

Още новини за пазара на автомобили четете в Investor.bg

0 от 500