IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови проблеми с 9-степенния автомат на Cherokee

Jeep изтегля поне 100 000 автомобила за препрограмиране на трансмисията

Нови проблеми с 9-степенния автомат на Cherokee

Проблемите на Jeep с новата 9-степенна автоматична скоростна кутия продължават, съобщава Detroit News. Именно заради нейното внедряване в новото поколение Cherokee пускането на модела бе забавено с доста време.
Нови проблеми с 9-степенния автомат на Cherokee
Сега компанията Jeep се готви да изтегли над 100 000 автомобила за препрограмиране на трансмисията. Според информацията, операцията отнема около 100 минути и гарантира, че проблемите няма да се повторят.

Шефът на алианса Fiat-Chrysler Сержио Маркионе обаче съвсем не изглежда притеснен от случващото се. Италианецът бе категоричен, че подобни проблеми са нещо напълно нормално за нови модели и след година и половина никой няма да си спомня за тях.
Нови проблеми с 9-степенния автомат на Cherokee
Освен кросовъра Cherokee сервизната компанията най-вероятно ще засегне и новия седан Chrysler 200, който също е оборудван с автоматичната скоростна кутия на компанията ZF. Тази информация обаче все още не е потвърдена официално от представител на автомобилния производител.

Само преди ден от BMW обявиха, че намират за излишно поставянето на 9-степенен автомат в своите автомобили. Баварците са категорични, че скоростната кутия с 8 предавки, която използват и която също е създадена от ZF, е напълно достатъчна.

Снимки: Jeep

Тагове: zf
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    веднага тряя си уволнят дизайнера
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нищо и няма на кутията щом на други немски талиги СК е консуматив както турбини двигатели и окачване.Добре че има балъци още да ги карат.
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    в тази кола няма нищо италианско ама нали ви разбират много главите, карайте си японските и немски паркетници и плащайте хиляди левове за пътна помощ и ремонти
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Туй много грозно бе :( - италианците правят повторение на постижението си FIAT Multipla в дизайна. Иначе Интериора му вече е доста ОК (поне по снимки които съм виждал).Към долното мнение- От Fiat/Alfa/Lancia са излезли много добри неща. А от Fiat и Alfa все още излизат и смятам, че вървят напред с последните модели, концепти и решения.
  • #8
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От Fiat/Alfa/Lancia да е излязло нещо качествено до сега? Въпросът беше риторичен. Всички ги знаят какви палачори са.
  • #7
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Гледам го това Чероки и си спомням с умиление за Черокитата от началото на 90-те. Имам чувството че вече се чудят дизайнерите какъв по изчанчен вид да измислят. Вида на новото Чероки е просто ужасен както и на по предния модел.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Най престижните автомобили я ползват и за мен те са безспорния лидер в света в момента при High end трансмисиите.CVT-та и особено роботизираните ръчки са абсолютен компромис и практиката го доказва.А при толкова сложни агрегати и при силния пазарен натиск-проблеми ще има - нормално е.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    ttt ( преди 9 години )
    http://***.tundraheadquarters.com/blog/zf-transmission-toyota-next/изглежда тойота също монтира ZF.....
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    До анонимния - качи се на някое BMW с 8-степенния вариант и тогава коментирай.
  • #3
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ZF е немска фабрика за зъбни колелета,която после става такава за трансмисии.50% е собственост на Бош.Това ми стига,за да знам,че са пълни ***.Няма нещо пипнато от Бош,което да е свястно.Примерите са много...