IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini ще произвежда Urus в Словакия

Всъдеходът излиза през 2017 г.

Lamborghini ще произвежда Urus в Словакия

Производителят на суперколи Lamborghini ще асемблира своя проходим модел във фабриката на Volkswagen Group в Словакия, съобщава Automotive News Europe. Производството ще стартира през 2017 година, а продажбите трябва да бъдат факт непосредствено след това.
Lamborghini ще произвежда Urus в Словакия
Показаният като концепт Urus ще бъде първия проходим модел на Lamborghini след LM002, чието производство бе прекратено през 1993 година. Новият модел ще изглежда далеч по-динамично, тъй като дизайнът му ще бъде заимстван от суперколите Lamborghini.

Моделът ще използва платформата на следващите поколения на моделите Porsche Cayenne, Audi Q7 и Volkswagen Touareg, с които ще дели една поточна линия в завода в Братислава. По същото време там трябва да стартира производството и на първия въдеход на Bentley.
Lamborghini ще произвежда Urus в Словакия
Що се отнася до задвижването, спекулациите сочат, че под капака на Lamborghini Urus ще бъде поставен V8 двигател, подпомаган от два електромотора. Общата мощност на системата е около 680 к.с. Размерите на Urus са 4.99 метра дължина, 1.99 метра широчина и 1.66 метра височина, което го прави със 120 мм. по-дълъг, с 16 мм. по-широк и с 30 мм. по-нисък от BMW X6.

Шефът на Audi Рупърт Щадлер вече обяви, че серийният модел ще бъде почти аналогичен с концепцията Urus. А колкото до цената, очаква се тя да бъде около 170 000 евро, което ще превърне Urus в най-достъпното Lamborghini. 

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 9 години )
    Страхотно.....джипките имат много общо със бързината /тежат по 2 т. и са с висок център на тежестта/ Тия ли строяха трактори :) ясно е какво ги дърпа към калта ......
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    фсб ( преди 9 години )
    то е ясно, че сме най-голямата колака е европа и една от нах-големите в севта, вижда се и по супер ограничените коментари ала дошо.. успеха на една кола се вижда от това как се котира на пазара, а сум сигурен че УРУС ще се продава добре, което важи в момента за Кайена, така че млък!
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    поклон ( преди 9 години )
    А Мазда като искаха в началото на прехода да правят завод у нас, наште ко рекоха - Йок бре, нема да си разваляме рйеномйето я! Сега правим Грейт Уалл, ама не ги правим баш, ами ги сглабяме. Реномето разбира се е непокътнато, а целия свят се тресе в краката ни ..
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 9 години )
    ха де ...! А ако някой се е разправял със словаци до види що е то "европейския ***"!!!
  • #12
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Дебелия ( преди 9 години )
    Искам да обърна внимание на факта, който е минал покрай ушите на останалите е, че Словакия е най-голямият производител на автомобили в света на глава от населението. На територия от 49 000 кв. км и 5,3 млн население произвеждат в момента 570 000 автомобили на година без да е запълнен докрай капацитета на всички заводи. Евала на словаците!
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Нев ( преди 9 години )
    Какъв хеликоптер бе пич, това е рендер(компютърно генерирано изображение).Разбира се, че е компютърно изображение, просто иронично го написах това с хеликоптера, да подчертая факта, че точно този СУВ реално ,на дали може да попадне на подобен терен на собствен ход!Просто ми става смешно посланието, което искат да внушат, все едно да сложиш чукча пред един хлдилник в тайгата за реклама!
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какъв хеликоптер бе пич, това е рендер(компютърно генерирано изображение).
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    че тая нашата държава кои я смята корумпирани политици и множащи се *** с две думи никаква переспектива
  • #8
    16 rate up comment 2 rate down comment
    BG ( преди 9 години )
    Колеги, защо никой не коментира факта че ще се произвежда в Словакия. Не ви ли е яд че няма нищо високотехнологично да се произвежда в БГ, за коли не смея вече и да си мечтая
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Нев ( преди 9 години )
    Всичко много хубаво, само едно не разбрах! По-горе на снимките са го докарали най-вероятно с хеликоптер в тия каманаци да го снимат, защото няма да им повярваме инъче като го видим че е вседеход ли? :)Сигурен съм, че на асфалт ще бъде мнго добро, но офф роуд едва ли ще се доближава дори до Туарега...