IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren няма да прави кросовъри

Британците ще продължат да залагат на спортните автомобили

McLaren няма да прави кросовъри

Сегментът на скъпите кросовъри със спортен характер уверено расте в последно време и това кара много производители, които по-рано дори не са си помисляли за това, да започнат собствени разработки на подобни машини.
McLaren няма да прави кросовъри

Според мнозина McLaren трябва да последва конкурентите си и също да погледне в тази посока. Два от основните съперници на британската марка - Maserati и Lamborghini, вече обявиха, че ще попълнят моделната си гама с всъдеходи от премиум сегмента. В McLaren обаче, поне на този етап, напълно отхвърлят подобна идея.

„Съсредоточени сме изцяло върху разработката на спортни автомобили. Искрено считаме, че правим най-добрите спортни коли на света и смятаме да продължим в тази посока“, заяви шефът на британската компанията Майк Флюит пред Automotive News.

Въпреки увереността на Флют, компанията му среща проблеми по пътя към целта, която си е поставила. През 2013 г. McLaren е продал едва 1400 автомобила, а за тази година очакванията са за около 1600. Британците планират продажбите през 2017 г. да достигнат 4000 единици, като за целта всяка година ще представят по един нов модел. Първият е McLaren P13, който трябва да се появи през 2015 г.

Снимка: McLaren

 

 

Тагове: suv mclaren p13
0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    12345 ( преди 9 години )
    Никога не казвай никога! Айде на бас, че ако ги купят VW и тях, не само джипове ще почнат да правят, ами дари и ванове, баничарки и тротинетки ще правят ако трябва.