IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall Haval H2 дебютира в Пекин

Очаква се компактният кросовър да се сглобява и в България

Great Wall Haval H2 дебютира в Пекин

Най-новият кросовър на китайската марка Great Wall - компактният Haval H2, дебютира на автомобилното изложение в Пекин. Моделът излиза на местния пазар по-късно тази година, а предварителните планове предвиждат той да се качи и на поточните линии на завода в Ловеч.
Great Wall Haval H2 дебютира в Пекин
Най-компактният представител в гамата от кросовъри на Great Wall, продавани под бранда Haval, бе определен от публиката на салона като най-оригиналния китайски кросовър. А това въобще не е случайно, тъй като за разлика от Haval H9, който също бе представен в Пекин и бързо си спечели прозвището "Китайски Land Cruiser", напълно новият Haval H2 демонстрира наистина оригинален дизайн.

Моделът е оборудван с типичната за новите модели на бранда хромирана решетка на радиатора, челни светлини с LED секция и изпускателна система с две крайни тръби. Салонът пък демонстрира ергономичен дизайн и богато оборудване, в което влиза и система от камери за наблюдение около автомобила.
Great Wall Haval H2 дебютира в Пекин
Новият Haval H2 следва традицията на този сегмент, предлагайки допълнителни възможности за персонализация. Екстериорът и джантите, например, могат да бъдат боядисани в контрастиращи цветове. А в салона да се поръчат различни тапицерии и декоративни елементи.

Компактният кросовър, който се спряга за конкурент на Dacia Duster, се задвижва от 1.5-литров бензинов турбо двигател, който генерира 150 к.с. и 210 Нм. Вероятно ще бъде предложен и по-слаб мотор със същия обем, но без турбо. Дължината на модела е 4330 мм, височината – 1815 мм, широчината – 1700 мм, а междуосието – 2560 мм.
Great Wall Haval H2 дебютира в Пекин
Продажбите на Haval H2 в Китай стартират през юли. А според непотвърдени данни това ще бъде следващият кросовър на Great Wall, който ще се сглобява в завода в Ловеч.

Снимки: Automedia.bg

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    мноу смях на 1 място ( преди 9 години )
    Ейй, хора без хумор...Кросовърчето безспорно е симпатично, но да се наложи масово -едва ли. Цената е конглокентна, но според мен Дачия вече натрупа известно доверие, нещо което май все още не съм чувал за продуктите на GW;Мой братчед си взе най-малкото Voleex c10 и на следващия ден беше в сервиза, поради проблеми с електричеството, единия му фар, падна жертва;Друг познат пък се оплака от дребни проблеми с GW H5, не му работеше датчика за гориво.А това, че българина е първосигнален хейтър..
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    неизглежда лошо но е конглокент на Туарег, Х5 и други само в празния ни джоб
  • #5
    18 rate up comment 3 rate down comment
    FarAwayMan ( преди 9 години )
    Всъщност джипа не е никак лош. И определено е поне класа над Дачия.
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    Очаквайте много К(Х)авали в служебните паркове на бг-фирмите...Хубаво изглежда на снимката, дано да е такова и наживо...
  • #3
    17 rate up comment 6 rate down comment
    паркетник ( преди 9 години )
    Хавал, кавал ама Шъ разбие конглокенцията на Туарег, Х5 и тем подобни паркетници с цената си.
  • #2
    4 rate up comment 15 rate down comment
    мноу смях на 1 място ( преди 9 години )
    Ам къв муделя ва?!? Аааа Н2, О ?!
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    мноу смях на 1 място ( преди 9 години )
    И кът та питът "накъдйе с тоя кХавал бре!?" ко шийм одговориш?