IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рали Сидни-Лондон с два етапа в България

Стартовете в района на Сливен ще бъдат на 28 и 29 април

Рали Сидни-Лондон с два етапа в България

Маратонското рали Сидни-Лондон ще има два етапа в България, съобщават организаторите на надпреварата. Ралито стартира на 12 април от Сидни и ще завърши на 11 май в Лондон.
Рали Сидни-Лондон с два етапа в България
Първият етап от надпреварата в маратонското рали Сидни-Лондон – състезанието в Австралия, вече приключи. В момента рали машините се намират в Анкара, а на 25 април гонката се подновява с европейската част на маршрута, първите стартове от която са в България.

Керванът от класически автомобили пристига в България от Турция в началото на следващата седмица. Състезателите ще бъдат в Сливен на 28 април, понеделник, около 18:00 ч. На 29 април участниците ще карат двата специални етапа, предвидени в програмата на маратона Сидни-Лондон за нашата страна. Двете класически отсечки в Сливенския балкан са със стартове в 07:48 часа и 09:56 часа за всяко едно от двете преминавания на дългото 33,57 км. трасе.
Рали Сидни-Лондон с два етапа в България
Скоростният етап ще бъде затворен за движение 1 час преди обявените за старта времена. Между двата специални етапа участниците ще имат кратка пауза, когато колоната ще се събере на площада пред общината в град Сливен. Там всички фенове на автомобилния спорт и ретро автомобилите, ще имат възможност да видят отблизо автомобилните легенди от 60-те и 70-те години на миналия век, като ще могат да се срещнат и с пилотите, участващи в автомобилната надпревара, уточняват организаторите.
Рали Сидни-Лондон с два етапа в България
След етапите в България състезателите ще трябва да преминат още около 6000км. по пътищата на Европа, за да финишират в Лондон на 11 май.

Във временното класиране води Джеф Олхом (Австралия, Datsun 260Z), следван на 11:15 мин. от Марк Пикеринг (Австралия, Datsun 260Z). Трети e Йост Ковенберг (Белгия, Porsche 911), който изостава с 20 мин. от водача в генералното класиране.
Рали Сидни-Лондон с два етапа в България
Снимки: Transworld Historic Rallying

0 от 500