IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A1 и Audi A3 ще получат 3-цилиндрови мотори

Най-вероятно става дума да бензинов и дизелов агрегат

Audi A1 и Audi A3 ще получат 3-цилиндрови мотори

Audi ще постави 3-цилиндрови мотори на моделите си A1 и A3. Това съобщи генералният директор компанията Рупърт Щадлер в интервю за Auto Express по време на автосалона в Пекин.
Audi A1 и Audi A3 ще получат 3-цилиндрови мотори

Топ-мениджърът на германския производител не даде подробности кога ще започне поставянето на подобни двигатели в двата модела. Той уточни единствено, че новият агрегат ще бъде сложен първо на A1 (на снимката), а на по-късен етап и на А3.

„Смятам, че на първо време трябва да заложим на 3-цилиндрови двигатели само на начално ниво – А1 и А3 – коментира Щадлер. – Не мисля, че към момента пазарът е готов да приеме подобни двигатели на по-големи модели. В дългосрочен план обаче всичко е възможно. Очаквам до 10-15 години двигателите с 6 цилиндъра да бъдат изместени напълно от такива с 4 цилиндъра.“

Според експерти най-вероятно става дума не за един, а за два мотора с 3 цилиндъра. Предполага се, че това са бензиновият 1.2-литров TSI с мощност 108 к.с., който ще се поставя на фейслифта на Volkswagen Polo, и 1.4-литров дизел, генериращ 104 к.с.

Снимка: Audi

 

Тагове: audi a3 audi a1
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По-рано този месец бе чел, че Volkswagen спира продажбата на три модела в Америка заради теч в предаването днес обяви доброволно изтегляне 26 452 коли, Jetta , Passat и Beetle / Beetle Convertible с 1.800ari EA888 двигател и автоматична трансмисия DSG, че произведени от 1 февруари до 6 април.Според VW тези коли имат лошо уплътнение "пръстен" на охладителя на маслото на скоростната кутия и е вероятно това да доведе до изтичане на течност и е възможно огън, а само 1655 принадлежат на клиенти на компанията.The VW обвинява доставчика за проблема, твърдейки, промяна на даден материал.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    роз ( преди 9 години )
    Красавец, какъм готин озъмбен дизайн има. Ще разтапя геюовете!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    Че защо, те спокойно ФВ с тройно турбо могат от един трицилиндров и 200 коня да изкарат. Ако цената на втора употреба е разумна, примерно комплект турбо с двигател 5-7 хилюди, ми хората ще си ги купуват като резервни части, кво толко, феновете на ФВ са богати, люксозни фенове ;)
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вероятно версиите на двигателите за А1 може да са с малко по-голяма мощност. Едни 110-120к.с. са напълно достатъчни за автомобил като А1 да има добра динамика.
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    дошо не смесваи пласмасата по интериора с тая по екстериора