IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA Peugeot Citroen обръща поглед към САЩ

Френската компания се изтегли от този пазар преди около 25 години

PSA Peugeot Citroen обръща поглед към САЩ

Френската група PSA Peugeot Citroen отново обръща поглед към пазара на САЩ, от който се изтегли преди около 25 години, пише американското издание Edmunds. Тази стъпка ще бъде част от оздравителната стратегия на французите, наречена „Връщане в надпреварата”.
PSA Peugeot Citroen обръща поглед към САЩ
През 1991 година Peugeot спира продажбите на седана 405 в САЩ, с което прекратява дейността си на този пазар. Снимка: Peugeot

"Да, пазарът на САЩ определено представлява интерес за нас, заявява пред изданието новият шеф на PSA Карлос Таварес. - Първо обаче трябва да завършим нашия план „Връщане в надпреварата”, който предвижда намаляване на броя на произвежданите от алианса модели, създаването на напълно нови модели, налагането на премум моделите от серията DS, намаляване на производствените разходи и др.".

Според Таварес завръщането на втория по големина автомобилен пазар в света - този на САЩ, трябва да бъде следващата голяма стъпка за PSA.

Ако всичко върви по план, евентуалното завръщане на PSA Peugeot Citroen в САЩ ще бъде възможно след поне 3-4 години. Толкова време се очаква да отнемат оздравителните мерки, предприети от компанията.

От PSA Peugeot Citroen вече обявиха, че благодарение на сътрудничеството си с китайската компания Dongfeng ще разширят присъствието си на най-големия пазар в света - Китай.

Тагове: psa peugeot citroen
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Онова с ... на капака се продава от десет години в САЩ, дегизирано като Nissan Versa/ Nissan Altima. Забавното е че американците имат лоши спомени от Remault произвеждани от AMC, но купуват, Renault с емблемата на Nissan
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    135i_Cobb_Stage1 ( преди 9 години )
    DS линията на Ситроен определено има бъдеще в Америка. Щом Фиат 500, Мини и Киа Soul се продават и то добре.
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Citroen ( преди 9 години )
    През 1972г. Ситроен СМ е избран за автомобил на годината в САЩ !!!! А малко по-късно тъпите хамериканци решават ,че хидравличното окачване е опасно за тях :D и Citroen спира вноса в USA.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Да ... ( преди 9 години )
    Тези може и да вървят в САЩ, щото на онова с ***.ката на капака щатите са забранена територия!
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    71 мисля че е годината точно като представят SM.
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
    12345 ( преди 9 години )
    В Щатите са прецакали Ситроен като са обявили хидроактивното окачване за опасно. На практика Ситроен се е оказал извън закона. Точната година ми се губи, някъде началото на седемдесетте беше. Това е доста известен известен факт, и човек може лесно да намери информация в нета.
  • #7
    1 rate up comment 8 rate down comment
    ..... ( преди 9 години )
    Mission:Impossible
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Moge da im potrugne,ako gi davat bonus kum hot-dog
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да сега се сетих за ситроен и по точно за модел SM. Който е бил разработен за САЩ и е бил наследник на легендарния DS. След представянето му е имало голям интерес но правителството казва че колата е опасна и не може да се продава с САЩ. Бил е с дигател на мазарати. Заслужава си да се види вижте го. Доста красиво купе.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Nick ( преди 9 години )
    Даже Ситроените са били много вървежни.