IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Във финала моделът изпревари BMW 4-Series и Mazda3

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“

Новото поколение на Audi A3 e победител в ежегодния конкурес „Световен автомобил на годината“. Резултатите от гласуването на журито, в което влизат 66 автожурналисти от цял свят, стана ясно по време на започналия в Ню Йорк автосалон.

Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Audi A3


В борбата за главната награда Audi A3 успя да изпревари другите двама финалисти – BMW 4-Series и Mazda3. За баварския концерн останаха победите на BMW i3 в две категории – „Зелен автомобил на годината“ и „Дизайн на годината“. Там до финала стигнаха – Audi A3 Sportback e-tron и Volkswagen XL1 (в първата категория) и Mazda3 и Mercedes-Benz C-Class (във втората).
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
BMW i3

В категорията „Представителен автомобил на годината“ първото място е Mercedes-Benz S-Class, който успя да се пребори с конкуренцията на Bentley Flying Spur и Range Rover Sport.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Mercedes-Benz S-Class

За „Най-добър спортен автомобил на годината“ бе избрано купето Porsche 911 GT3, което се бореше за приза с Chevrolet Corvette Stingray и Ferrari 458 Speciale.
 
Audi A3 е „Световен автомобил на годината“
Porshe 911 GT3

Миналата година конкурсът бе спечелен от седмото поколение на VW Golf. Наградата за дизайн отиде при Jaguar F-Type, а за „най-добър спортен автомобил“ при Porsche Boxter/Cayman. Званието „Зелен автомобил на годината“ спечели седанът Tela Model S.
 
Снимки: Производителите
 
Тагове: audi a3
0 от 500
  • #102
    6 rate up comment 3 rate down comment
    121 ( преди 9 години )
    Оризарите да го духат.....
  • #101
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От кога гордо рекламираща две тоалетни какво да се очаква :)
  • #100
    5 rate up comment 7 rate down comment
    плочкаджия ( преди 9 години )
    Абе тука 90 процента от коментарите са от хора, които сякаш са акционери в тези производители и от продажбите им зависи едва ли не животът им. Колко от вас са си купили ново Ауди или нова японска кола? Иначе според мен Мазда 3 е много повече кола от 3-ката, за дизайн не говорим, там Ауди са на светлинни години назад! Но всеки има право на мнение и според възможностите си да си купи каквото иска и да ползва после сервиз който иска ;)
  • #99
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Еех, вурстове, то ако ставаше с подкупване на журналисти... Фактите са че Корола и Фокус смачкват Голф по продажби, никой не го интересува че бил кола на годината. Хората искат качество и надеждност, не кухи лозунги и недобре прекопирани технологии.
  • #98
    6 rate up comment 17 rate down comment
    ??? ( преди 9 години )
    Оризарчетата си нямат грам понятие от автомобили ,ама иначе са големи разбирачи,нали разбирате ,че с1-2 читави модела ,няма как да сте номер1 в световен мащаб.А,ширпотребата като ,Корола,Аурис ,Ярис и други японски марки не си заслужава да ги коментираме,не стават ,това е.
  • #97
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Майонеза ( преди 9 години )
    Немските премиуми са въздух под налягане - цялата пара в свирката. Колко били велики, всички конглокси печелели, ама защото си плащали на журналистите вместо да инвестират в технологии. И накрая - Тойота намачква немските премиуми на пистата. Ха-ха-ха! Пълен резил за немските хвалипръцковци и още повече за кухократунестите им фенчета.
  • #96
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Да бе стана и после се разбра как е станал ХАХАХАХА
  • #95
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Така и Голф 7 миналата година стана кола на годината първо Европа, после в света и накрая за капак в братска Япония. Сега Ауди А3 е кола номер 1 в света, ако стане и в Япония, Дошо ще си отхапе пръстите за да не може никога повече да пише тук. Стискам палци! Ауди, оле!
  • #94
    11 rate up comment 12 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Дошко, след тази новина сигурно полудя а? Няма пари за ауди - доживот ще се търкаляш в строшения сивик и ще ни дишаш прахта по светофарите....направо ми е жал за тебе...
  • #93
    18 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Немските батали печелели награда след награда, ама ги накараха да върнат всички награди от 2005г до сега защото ги хванаха че яко са си плащали - СМЕШНИЦИ