IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda изпраща MX-5 със специален модел

Новото поколение на колата ще бъде със 100 кг. по-леко

Mazda изпраща MX-5 със специален модел

Японският производител Mazda представи специална версия на MX-5, която е финална за настоящото поколение. И разкри официални подробности за напълно новия модел, който трябва да се появи на пазарите догодина.
Mazda изпраща MX-5 със специален модел
Mazda MX-5 25th Anniversary Edition

Специалната версия на настоящото трето поколение MX-5 носи името "25th Anniversary Edition", като е създадена в част на 25-годишнината на модела. Първото поколение MX-5 е представено на 9 февруари 1989 година по време на автомобилното изложение в Чикаго, САЩ.

Mazda MX-5 25th Anniversary Edition ще бъде налична в серия от само 100 екземпляра. Всички те са боядисани в специален червен цвят (Soul Red), който контрастира с матови черни елементи, като покрива, страничните огледала и А-колонките. Интериорът пък е решен в бяло и е оборудван с ръчно изработени декоративни елементи по централната конзола. Педалите, ринговете на уредите и вътрешната страна на праговете са алуминиеви.

Промени има по шасито, което е оборудвано с амортисьори и пружини Bilstein. Джантите са 17-инчови, а гумите с размер 205/45R17 са доставени от Bridgestone.

Продажбите на Mazda MX-5 25th Anniversary Edition ще стартират по-късно тази пролет. А през есента трябва да видим напълно новото поколение на модела. Очаква се премиерата на четвъртата генерация MX-5 да се състои на някое от големите изложение в края на тази година. А продажбите да бъдат факт още в началото на 2015 г.
Mazda изпраща MX-5 със специален модел
Шасито на следващото поколение MX-5

От японската компания официално потвърдиха, че новата Mazda MX-5 ще бъде със 100 кг. по-лека от настоящата. За модела е подготвено специално шаси, което е част от технологията SKYACTIV. Част от нея ще бъдат също така двигателите и трансмисиите. Освен това следващата MX-5 ще има още по-нисък център на тежестта и по-твърдо шаси, като ще предлага и значително по-високо ниво на пасивна и активна безопасност.


Тагове: skyactiv mazda mx-5
0 от 500