IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FIA отхвърли жалбата на Red Bull

Даниел Рикиардо окончателно загуби второто си място в Австралия

FIA отхвърли жалбата на Red Bull
Трибуналът към Международната автомобилна федерация (FIA) отхвърли жалбата на тима от Формула 1 – Red Bull, срещу дисквалификацията на Даниел Рикиардо в първия кръг от шампионата. Пилотът загуби второто си място в състезанието, след като се оказа, че болидът му харчи повече от позволеното.
FIA отхвърли жалбата на Red Bull
Съдиите на FIA считат, че техническите лица от състезанието в Австралия са взели правилно решение наказвайки Рикиардо. От Red Bull се оправдаха, че преди старта на надпреварата в Мелбърн лицензираният датчик за отчитане на горивото на няколко пъти е показал неточно и затова тимът го е заменил със собствен.
 
В трибунала обаче са на мнение, че второто място на австралийския пилот е постигнато с автомобил, който не отговаря на техническите параметри. Шефовете на Red Bull от своя страна обявиха, че приемат решението на Международната федерация и продължават напред.

Потвърдената дисквалификация на Рикиардо запазва второто място на Кевин Магнусен от McLaren и третото на неговия съотборник Дженсън Бътън.

Снимка: Infiniti
Тагове: red bull fia
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз ако съм на мястото на тия отбори ще бойкотирам ФИА и *** им правила. Спрях да гледам Форума 1 поради масовото уеднаквяване на всички отбори. Най добрите времена на този спорт отминаха. Вече няма откачените V10 на Тойота и ненормалните V8-ци на Феррари. Срам и позор.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    фен ( преди 10 години )
    Е то само с измами не става!!