IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel излиза на печалба през 2016 г.

Компанията насочва основните си усилия в сегмента на кросовърите

Opel излиза на печалба през 2016 г.

От няколко години Opel е сред губещите компании на концерна General Motors и затова нейното ръководство ще предприеме кардинална промяна на курса, съобщава Ройтерс. Основната идея е фокусирането върху производството на кросовъри, които до 2 години да изведат компанията на печалба.
Opel излиза на печалба през 2016 г.

„Ще съсредоточим усилията си в сегмента на кросовърите, тъй като именно това е класът автомобили, към които се е насочил съвременният потребител“, категоричен е изпълнителният директор на Opel Карл-Томас Нойман.

Топ-мениджърът допълва, че първата крачка в тази посока е пускането на наследниците на минивановете Meriva и Zafira, което е планирано за 2016 г. Следващите поколения на двата модела ще напомнят силно на кросовъри. Разработката на автомобилите се прави съвместно с концерна PSA Peugeot-Citroen, който ще предостави своите платформи и двигатели.

Не всичко обаче в сътрудничеството с PSA върви добре, признава още Нойман. Той е категоричен, че съвместната разработка на наследника на Corsa е грешка. Затова следващото поколение на градския хечбек ще бъде създадено на глобална платформа на General Motors. Тази платформа е в основата на сегашните Chevrolet Aveo, Buick Encore и Opel Mokka.

Нойман отказа да коментира твърденията, че през 2017 г. Opel ще пусне кросовър, който да се превърне във флагман на марката. Твърди се, че моделът ще бъде по-голям от Insignia, която също твърдо остава в моделната гама на германския производител. Следващото поколение на Insignia трябва да се появи през 2016 г. А до 2022 г. Opel ще пусне общо 23 нови или обновени модела, както и 13 нови двигателя.

Снимка: Opel

 

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Истината за ХлОПЕЛ! ( преди 10 години )
    Рено не са взели ЗАЕМ от правителството защото не им е трябвал. ;) А ХлОпел смучи кинти от ГМ тоест от щатите които наляха пари с кофата в тия ***. Но пазара ще ги смачка и всичко ще си дойде на местата. http://automedia.investor.bg/read/5541.htmlОпел моли за помощ! :D :D :D
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 10 години )
    Ами то трябва де не ти ХлОпа дъската в главата, за да четеш както трябва и до край:http://automedia.investor.bg/read/9817.htmlТа въпросната "помощ" ЩЯЛА да се случи при евентуална продажба на Опел на Магна и консорциум. Не се е случила продажбата и помощ не е имало! Това е!За разлика от VW и рено на които немската и особено френската държава наливат ежегодно милиарди евро, та да дишат!
  • #7
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе само около 6-7 милярда са наляли от Евро съюза в ХлОпел. Или викаш това не се брой. http://money.bg/news/id_375888497Вземи да почетеш малко преди да се пениш.. :D
  • #6
    8 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 10 години )
    Да ти беше налял и малко ум в главата, ама нейсе...Когато видиш ЕС да налива пари във фирма на GM - ела да те почерпя една шльокавица зад врата!
  • #5
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Що бе Евросъюза наля и милиярди в Опел но това не им помогна. Няма как един производител на нискобюджетни еднодневки като ХлОпел да оцелее на пазара.
  • #4
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Прав е колегата, писал долу! За съжаление еврогейския съюз толерира само бълващите *** полудържавни фирми като СОЦваген и рено!
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Opel излиза на печалба през 2016 г.... май!
  • #2
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    2017 ще ги закрият за съжаление а ще остане компанията на китайските ментета ваг да върлува из европа.Докато толерира само ваг и пишат закони и правила специално за тях така ще е.другите ще фалират...
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    браво,а през 2017 какво ще стане :)