IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение Kia Carnival

Миниванът ще се предлага с нов 3.6-литров бензинов мотор

Новото поколение Kia Carnival

Компанията Kia разпространи информация и снимки за новото поколение на минивана Carnival, който на някои пазари се продава под името Sedona. Дебютът на модела ще се състои на предстоящото изложение в Ню Йорк.
Kia Sedona/Carnival смени поколенията си
Миниванът е построен на нова платформа, като в 76 % от нея е използвана високоякостна стомана. От Kia твърдят, че конструкцията има с 36 % по-голяма твърдост в сравнение с тази на конкурентите от сегмента. Кои обаче са те, корейците не съобщават.

Междуосието на новата Kia е нараснало с 40 мм (до 3062 мм), но точните размери на модела не се съобщават. Автомобилът е станал по-просторен, като ще се предлага както със 7, така и с 8 места. Представител на марката допълва, че значително е подобрена шумоизолацията, както са намалени и вибрациите.

Новият модел ще се предлага с 3.3-литров двигател с 6 цилиндъра, работещ с технология за директно впръскване на горивото. Неговата мощност е 276 к.с., а максималният въртящ момент достига 336 Нм. Той сменя досегашния 3.5-литров агрегат, като ще работи съвместно с 6-степенна автоматична трансмисия.

В оборудването на минивана влиза нова мултимедийна система UVO, система за следене на мъртвите зони, система за предупреждение при опасност от челен удар, система за видеонаблюдение на всички стари, както и адаптивен круз-контрол.

Всички подробности за модела ще станат ясни следващата седмица.

Снимки: Kia

Тагове: kia sedona/carnival
0 от 500