IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е дивият, но изискан премиум SUV на Citroen

Моделът DS 6WR излиза на пазара тази година

Това е дивият, но изискан премиум SUV на Citroen

Френската компания Citroen разкри първите официални снимки на серийната версия на кросовъра DS 6WR. Моделът ще бъде представен след седмица на изложението в Пекин, а продажбите му трябва да стартират още тази година.
Това е дивият, но изискан премиум SUV на Citroen
Снимка: Citroen

Въпреки че моделът е кръстен 6WR, за серийната версия се окачва да приеме името DS X7. Определен като "див, но изискан премиум SUV" моделът заема много от дизайна, който компанията представи с концепцията Wild Rubis. Размерите на машината са сравнително компактни - дължината достига 4.55 метра, широчината е 1.86 м., а височината - 1.61 м. Разстоянието между двете оси е 2.73 метра, а джантите са 19-инчови.

Предната част на новия модел е повлияна от наскоро представения седан DS 5LS. Тук обаче личат офроудърските амбиции, които се подчертават от допълнителните предпазни елементи по броните, арките на клинците и страничните прагове. А за по-високото позициониране на модела говорят хромираните акценти, LED светлините и компонентите в матов черен цвят.
Това е дивият, но изискан премиум SUV на Citroen
Новият SUV на Citroen не разполага със задвижване на четирите колела. Вместо това французите са интегрирали системата Grip Control, която предоставя "оптимално сцепление при всякакъв терен". Задвижващите агрегати са два бензинови - e-THP 160 със 160 к.с. и THP 200 с 200 к.с., но се окачва да има и дизелова модификация, както и хибрид. Трансмисията е автоматична с 6 степени.

Производството на DS 6WR ще се осъществява в Китай. На този пазар моделът ще бъде наличен още в края на годината. От 2015 година автомобилът ще бъде въведен и на други пазари, сред които и Европа.

Тагове: citroen ds 6wr
0 от 500