IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разкри новото Murano

Двигателят на кросовъра вече е с 20 % по-икономичен

Nissan разкри новото Murano

Японската компания Nissan разпространи официални снимки на новото поколение на кросовъра Murano, чийто дебют пред публика ще се състои на стартиращото на 18 април международно изложение в Ню Йорк.
Nissan разкри новото Murano
Машината е изградена в стила на концепта Resonance, който бе представен на автосалона в Детройт преди година. Според представители на Nissan именно това е едно от най-големите постижения на тима, подготвил модела – по-малко от 24 месеца след завършването на концептуания модел серийната версия е напълно готова за продажба.
 
Главният дизайнер на японската компания Широ Накамура разкрива, че той и екипът му от инженери са провели 3 теста на кросовъра в аеродинамичен тунел. След всяко изпитание са правени промени в каросерията и в крайна сметка коефициентът на челно съпротивление при новото Murano е снижен до 0.31.

Сериозни промени са настъпили и в интериора, като тук дизайнерите са решили да заложат на принципа „Колкото по-опростено, толкова по-красиво“. Общият брой на бутоните и превключвателите е намален с 60 % в сравнение с предишното Murano – от 25 на 10. Основната идея е водачът да действа напълно интуитивно, когато трябва да използва различните функции и настройки на автомобила.

Това съвсем не означава, че кросовърът се е отказал от някои свои функции, даже напротив – те са увеличени. В стандартното оборудване влиза двузонов климатик и безключов достъп в салона и стартиране на двигателя с бутон, както и кожени седалки със загряваща функция и волан, който запомня настройките си. Като опция се предлага панорамен покрив, който е с 40 % по-дълъг и с 20 % по-широк от този на предшественика.
Nissan разкри новото Murano
Преработено е и багажното отделение, където са поставени редица приспособления за съхраняване или закрепване на предмети. Задните седалки се свалят лесно, за да образуват равен под, който позволява превозването на по-големи като габарити товари.

Новото Murano ще се предлага с предишния 3.5-литров V6 мотор, чиято мощност е 260 к.с. Двигателя е преработен, като според представител на Nissan неговата икономичност е подобрена с 20 % (с трансмисия Xtronic). Както и предишното поколение, така и новото ще се предлага както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Кросовърът е получил и 4 камери – отпред, отзад и отстрани, и 3 радара – един отпред и два отзад, които дават на шофьора информация за обкръжаващата го среда. Благодарение на тях работи системата за следене на мъртвите зони (Blind Spot Warning, BSW), системата за предотвратяване на сблъсък (Predictive Forward Collision Warning, PFCW), системата за екстремно спиране (Forward Emergency Braking, FEB) и круз-контрола. Радарите и камерите помагат и при паркиране.

Производството на третото поколение Nissan Murano ще бъде съсредоточено в завода на компанията в Мисисипи (САЩ).

Снимки: Nissan

 

Тагове: nissan murano
0 от 500
  • #8
    33 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бъркаш за Q5 колега.Чух че щели и нови лед светлини да има с по малко лампички че много горели.Щяло да е най новата секретна разработка на китайците
  • #7
    45 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    На този страхотен Нисан,ако му сложат емблема на Инфинити,може спокойно да мине за премиум модел.Абе един най-обикновен Нисан да е по-красив и луксозен от немските премиум аналози,говори много за марката.Браво на Нисан.Това ще е пазарен хит,както беше и е Кашкай.Да не говорим за извънземноят ГТ-Р на който още не могат да му направят копие,което да го доближи по характеристики.Немските скъпи и пре-скъпи спортисти дишат прахта на японските автомобили.Факт!
  • #6
    48 rate up comment 2 rate down comment
    omg ( преди 10 години )
    Перфекта работа от страна на Нисан! Не кола, а космически кораб!
  • #5
    37 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бе по-добре е от на Лексус извращенията...
  • #4
    58 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    От Опел обявиха пускането на революционен нов дизелов двигател. Очаква се вграждането му да започне от 2016 година. За повече информация за техническите му характеристики потърсете в раздел Фиат от 2010 година.. :D :D :D Същевременно Опел обявиха и пускането на нови модели на Корса и Адам ,но първо изчаквали от Фиат да ги разработят.. :D :D :D
  • #3
    66 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Чух ,че Ауди щели да пускат невероятно ново Q5 разликите ще са уникални. Запалката е изместена с 5мм в дясно от шофьора и едното копче на аудио системата ще е малко по твърдо. Очаква се новият модел да е с около 10 хилки по скъп от предходния заради вложените милиони в разработката му от страна на немците.. :D :D :D :D :D
  • #2
    67 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много ми харесва, браво на Нисан! Това е едно наистина ново Мурано, не като аквариумите на Ауди например, които само по светлинките можеш да ги различиш с предходните...А, и по цената разбира се! :)
  • #1
    39 rate up comment 28 rate down comment
    darth ( преди 10 години )
    Не знам за Джета дали е грозна, но това нещо е като Санг Йонг Родиус. Толкова пари са наляли в разработка, дизаин, че просто ми се плаче. Ега ти грозотията!