IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стартира производството на B-Class Electric Drive

Доставките на електрическия модел на Mercedes ще бъдат факт след няколко месеца

Стартира производството на B-Class Electric Drive

Производството на електрическия модел Mercedes-Benz B-Class Electric Drive стартира в завода в Ращат, Германия, съобщават от компанията, като уточняват, че доставките към клиенти ще започнат след няколко месеца.
Стартира производството на B-Class Electric Drive
Електрическият B-Class изглежда почти аналогично с конвенционалните версии на модела. Базираният на второто поколение B-Class електромобил се задвижва от електромотор с мощност 180 к.с. и 338 Нм въртящ момент. Въпреки теглото си от 1750 килограма B-Class Electric Drive се ускорява от място до 100 км/час за само 7.9 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 160 км/час.

Електромоторът на новия Mercedes черпи енергия от комплект литиево-йонни батерии, произведени от Tesla Motors. Автономният му пробег достига 200 км.

При представянето на концептуалната версия на модела производителите заявиха, че "Mercedes-Benz B-Class Electric Drive ще стане най-добрата машина в своя сегмент и ще превъзхожда основния конкурент BMW i3". Моделът на баварците може да измине между 130 и 160 км. с напълно зареди батерии, а ускорението му от 0 до 100 км/час отнема 7.2 сек. BMW i3 обаче може да бъде поръчан и с допълнителен двигател с вътрешно горене, който работи като генератор и на електрическа енергия и увеличава автономията на колата до 250 - 300 км.
Стартира производството на B-Class Electric Drive
Първите доставки на новия B-Class Electric Drive са предназначени за клиентите на компанията в САЩ. В края на годината моделът ще се появи в Германия и на избрани европейски пазари. От следващата година стартира производството и на версия с десен волан. Към момента цени не се съобщават.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500