IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие бе безпощаден и в Португалия

Световният шампион във WRC увеличава аванса си

Ожие бе безпощаден и в Португалия

Французинът Себастиан Ожие с Volkswagen Polo R постигна четвърта поредна победа в рали „Португалия“ и трета за сезона във WRC, с което увеличи аванса си в генералното класиране.

Ожие бе безпощаден и в ПортугалияФренският пилот имаше проблеми само в първия ден на надпреварата, но в събота пое лидерската позиция и не я отстъпи до края на състезанието. Той бе улеснен от катастрофата на съотборника си Яри-Мати Латвала (Фин), който се удари в издатина край пътя и се превъртя през покрив. Финландецът все пак стартира в неделя, но остана извън точките.

Втори финишира Мико Хирвонен (Фин) с Ford Fiesta RS, който изостана на 43.2 секунди от победителя. Трети се нареди Мадс Остберг (Нор) със Citroen DS3 WRC, завършил на 1:12.4 секунди от първото място.

В първата шестица успяха да влязат още Андреас Микелсен (Нор) с Volkswagen Polo R, Хенинг Солберг (Нор) с Ford Fiesta RS и Мартин Прокоп (Чех) с Ford Fiesta RS. Точки успяха да вземат и пилотите на Hyundai Motorsport – Тиери Нювил (Бел) и Юхо Ханинен (Фин), завършили съответно седми и осми в крайното класиране.
Ожие бе безпощаден и в Португалия
След 4 от общо 13 кръга от първенството Ожие е убедителен лидер с 91 т., следван от съотборника си Латвала – 62, Остберг – 48, и др. Следващият кръг от първенството е рали „Аржентина“ (8-11 май).

Снимки: Rally Portugal
Тагове: wrc
0 от 500
  • #44
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какви ли коли карат японците? Европейски? Бих си отговорил едва ли, но една новина ме потресе май Европейските марки са много популярни сред богатите Японци. Когато прочетох статията за най-скъпата катастрофа в света и бях доста учуден че се е случила на магистрала в Япония. Верижната катастрофа била межуду 14 автомобила. Осем от тях са Ферари, 2 Мерцедеса, едно Ламборджини, един Нисан и една Тойота. Явно и Японците се ориентират към европейските марки като се опаричат.
  • #43
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Явно съм попаднал във форум на зомбирани бавноразвиващи се средношколци.Ще се абстрахирам от поговорката :Убий простака с мълчание:.Лечение за заблудени овчрчета няма все още.
  • #42
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не си падам по комиксите.
  • #41
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А аз ще попитам така, възможно ли е ако всички интелигентни хора мислят по един начит а ти по-друг, та възможно ли е да осъзнаеш, че всъщност не умните са *** а ти не си умен?
  • #40
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Световен автомобил на годината2013 г. - Volkswagen Golf 2012 г. Volkswagen Up! 2011 г. Nissan Leaf 2010 г. Volkswagen Polo 2009 г. Volkswagen Golf
  • #39
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    По друг начин ще си формулирам въпроса.Може ли интелигентен човек да се качи в разпадащ се нискотехнологичен *** от 19 век,пушещ тракащ,чупещ се през ден?Тоест немски дизел от времето на Египетските пирамиди.На такъв човек освен *** тапир аз не виждам какъв друг епитет може да се прикачи за името.Така че факта си е факт няма място за сърдене.
  • #38
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/17086-nemskite-premium-vozila-sa-nai-dobrite-v-sveta/
  • #37
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Голф световен автомобил на годината, Голф автомобил на годината в Япония. Поло шампион във ВРЦ за 2013г. За 2014г. лидер в момента във ВРЦ. Ауди шампион в сериите Льо Ман, Ауди шампион в ДТМ. Тойота? Тойота диша пушака на Ауди в сериите Льо Ман.
  • #36
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Разбира се че е лъжа, най-продаваната кола в Европа Голф. Европа най-силната икономика в света. Също и в Китай-втората държавна икономика в света. Бедните ги търси в Африка с евтините тойотки. Или в чернокожите гета в САЩ, където оцеляват с кражби и доц.помощи. Както и в общинските административни автопаркове, където администрациите избират най-евтиното, за да намалят разходите в бюджета. Естествено в Полицията наблягат на по-добри коли, все пак трябва да гонят престъпници а не колоездачи.
  • #35
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Един доктор ми каза вчера,че в *** на всеки 2 минути се ражда по един ***.Не се чудете защо масово се кара ВАГ.