IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot се завръща в Дакар през 2015 г.

Карлос Сайнц и Сирил Деспре са пилотите на отбора, обявиха официално от френската компания

Peugeot се завръща в Дакар през 2015 г.

Френската компания Peugeot потвърди, че още през 2015 година ще се завърне в най-тежкото рали на планетата - Дакар. Пилотите на отбора са Карлос Сайнц и Сирил Деспре.
Peugeot се завръща в Дакар през 2015 г.
"През 2013 година записахме нов рекорд в надпреварата Pikes Peak, което ни амбицира да се завърнем в най-тежкото рали на планетата - Дакар", се казва в официалното съобщение на Peugeot.

Завръщането на марката е насрочено за 2015 година, а пилоти на отбора ще бъдат Карлос Сайнц, победител в Дакар през 2010, и Сирил Деспре - 5-кратен победител в маратона на две колела, който ще се включи за първи път в ралито зад волана на автомобил.

Рали автомобилът за Дакар носи името 2008 DKR и ще бъде разкрит на 20 април по време на автосалона в Пекин. Основните спонсори са същите като в ралито Pikes Peak - Red Bull и Total.
Peugeot се завръща в Дакар през 2015 г.
“Нашата програма за „Пайкс Пийк“ бе успешна, защото успяхме да обединим невероятен пилот, знаменит отбор и автомобил от най-високо качество. Поставили сме си и високи цели за „Дакар“, а отборът ни отново ще може да разчита на целия необходим талант и умения. Нашето намерение е да сме готови за следващото издание на „Дакар“, макар че стратегията ни се основава на по-дългогодишен план спрямо случая с Pikes Peak Hill Climb, тъй като ще участваме в продължение на няколко години. Наясно сме, че „Дакар“ е много трудно състезание, но въпреки това нашата цел е да спечелим от първия опит през 2015”, заяви Максим Пика, генерален директор на Peugeot.

За последно Peugeot участва в Дакар преди 25 г. Легендарният 205 T16 завоюва победите през 1987 и 1988 година, а по-големият 405 T16 триумфира през 1989 и 1990 г. За волана при три от победите бе Ари Ватанен.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ще участват да могат да помачкат конглокенцията малко. Явно ние бг спецовете ако не 6.3 амг или м5 или лексус хибрид другото е някакъв скраб. Ама това е нормално все пак в какъв висок стандарт живеем .....
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Yordan ( преди 10 години )
    Това, че не си поддържаш колата си е твой проблем, за който си плащаш ... Поне от Златните е само надолнище към Варна ...Пежо винаги са присъствали в почти всички форми на автомобилния спорт, доказвали са се многократно през годините и се радвам, че се връщат в Дакар :)
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ей все ще се намери един умен *** да се изкаже.