IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и Volkswagen инвестират в Русия въпреки санкциите

Двата концерна не се притесняват от случващото се в Украйна

Ford и Volkswagen инвестират в Русия въпреки санкциите

Санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия заради отделянето на Крим от Украйна няма да се отразят върху работата на концерните Ford и Volkswagen в страната, съобщи агенция ИТАР-ТААС, като цитира топ-мениджърите на автомобилните производители. 

Изпълнителният директор на Ford Motor Company и президент на Ford Americas Майк Фийлдс заяви, че санкциите от страна на САЩ няма да повлияят на работа на заводите на концерна в Русия. Според него местният пазар се разраства непрекъснато и във Ford се надяват той да стане най-големият в Европа за марката.

Концернът има 3 завода в Русия, чието годишно производство достига 120 000 бройки. Сред произвежданите в страната модели е и популярният в Европа Ford Focus. В компанията са готови дори да увеличат инвестициите си, за да може обемът на производство да достигне до 300 000 автомобила.
Ford и Volkswagen инвестират в Русия въпреки санкциите
Снимка: Ройтерс

Във Volkswagen също планират разширяване на позициите си на руския пазар, като случващото се в Украйна не само не плаши управата на концерна, но дори допълнително го амбицира. В момента ЕС обмисля какви санкции да наложи на Русия, което обаче не притеснява шефът на германския концерн Мартин Винтеркорн.

„Твърдо вярвам, че не трябва да се оттегляме от Русия заради това, което се случва в момента – категоричен е Винтеркорн. – Нашите продажби на този пазар са много добри и ние ще продължим с инвестициите си. Сега започваме да изграждаме нова поточна линия за производство на двигатели.“

Изказването на Винтеркорн не е изненада, тъй като Русия е шестият по големина пазар за концерна. През следващите 2 години Volkswagen планира инвестиции от 840 млн. евро, като голяма част от тях са предназначени за изграждането на завод за двигатели в Калуга. Там освен модели на Volkswagen се произвеждат и такива на Skoda.

Германците планират общият обем на продажби на техни автомобили в Русия да се увеличи с 60 % - от 303 000 през 2013 г. до 500 000 през 2015 г.

 

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    болшевик ( преди 9 години )
    Дано научат руснаците да правят нещо качествено.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ние го осъзнахме сега е техен ред да разберат, че не ние не ставаме като народ както се опитват да ни втълпяват за да прехвърлят топката от себе си, а те не стават за абсолютно НИЩО !!!
  • #2
    34 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Браво и на Форд и на Фолксваген! Плевнелиев и сие да го духат! Май само ние, българите, ще си изпатим от напълно безсмислените санкции. Щото хората ще наложат санкции, които не биха им попречили на бизнеса. Ама на нашият ще попречат. Добре че идва лято, иначе зимата щяхме да стоим на тъмно и студено, щяхме да се молим на ерепетата и НЕК и щяхме да се радваме, как злите руснаци им е гадно :) Тъжна картинка са нашите политици! Кога ли ще го осъзнаят?
  • #1
    40 rate up comment 1 rate down comment
    охобохо ( преди 10 години )
    ХахахХ санкции ли? Две неща само ще кажа:Доверието си е доверие, ама сиренето е с пари.Интереса клати феса.Пък политиците нека си играят театрото.