IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германо-британска суперкола тръгва в серия

Моделът Sin R1 е с 6.2-литров двигател от Corvette

Германо-британска суперкола тръгва в серия

Суперколата Sin R1, която е съвместен продукт на автопроизводителя от Мюнхен - Sin Cars GmbH, и британската компания ProFormance Metals, ще излезе в серийно производство, съобщава Autonews.

Машината ще се появи в две версии – пистова и гражданска, като вече е била официално сертифицирина. Нейната премиера се състоя на автосалона в Бирмингам - Autosport International, през миналата година, а състезателната модификация се появи пред публика на Фестивала на скоростта в Гудууд.
Германо-британска суперкола тръгва в серия
Sin R1 е построена на тръбно шаси и има каросерия от карбон. Според нейните създатели гражданската версия е с около 240 кг. по-тежка от пистовата и нейната маса е 1200 кг. Суперколата се задвижва от 8-цилиндров двигател от Chevrolet Corvette с обем 6.2 литра и мощност 450 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 кч/ч за по-малко от 5 секунди. Максималната скорост е 300 км/ч.
Германо-британска суперкола тръгва в серия
За сравнение – пистовата модификация разчита на същата версия на агрегата, но с мощност от 525 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия Graziano. При нея ускорението става за 2.5 секунди, а максималната скорост достига 322 км/ч.

Продажбите на гражданската версия ще стартират във Великобритания през есента на 2014 г. Цената е 60 000 паунда.

Снимки: Sin Cars GmbH
 

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    EmoXide ( преди 10 години )
    не знам какво ги коментирате марките автомобили, но това горното си грознее и лъха на руско-китайски дизайн, за жалост..
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    БМВ М5 ( преди 10 години )
    Какво гледаш ти бе ? Какво гледаш от прозореца на блока сутринта преди училище ли ? Тойоти били само.Да само тойоти са като хората не мгоат да си позволят скъпа немска луксозна кола карат най-доброто от евтините.Особено в България.Ако питаш всеки с тойота каква кола мечтае да кара той едва ли ще ти отвърне Тойота..Масово ще кажат немски модели и марки.Над 90%
  • #3
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Какво алуди? Какви немци? Какви англичани? Само тойота могат да правят коли. Единствено и само те. Виждам бъдещето, ето виждам тойота тук, тойота там, навсякъде само тойоти. Морета, океани от тойоти заливащи целия свят. не виждам нито ауди, нито бмв, вие виждаде ли някъде мерцедес,ферари,порше? И аз не виждам. Само тойоти. В цял свят всички коли са тойота. а немските,италиански и английски *** ръждясват в музеите за допотопна техника от 20-ти и началото на 21-ви век. Добре дошли в бъдещето.
  • #2
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нито немците, нито англичаните не могат да правят коли. Само алуди стават прт немските машини!
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Киро ( преди 10 години )
    Кое е луд да си купи тоя сбюртак!