IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

What Car? обяви Nissan Qashqai за „Автомобил на годината“

Новото поколение на кросовъра е лидер и в категорията „Малък SUV“

What Car? обяви Nissan Qashqai за „Автомобил на годината“

Изцяло новият Qashqai бе отличен със званието „Автомобил на 2014 година“ на британското издание What Car?. Бестселърът на Nissan победи и в своята категория - „Малък SUV“, където се съревновават автомобили с цена между 16 000 и 22 000 лири.
What Car? обяви Nissan Qashqai за „Автомобил на годината“
Журито на What Car? е отличило Qashqai 1.5 dCi Acenta 2WD, оценявайки неговата изисканост, пъргаво поведение на пътя и ниски експлоатационни разходи. За отличията роля са изиграли също така комфорта на новия модел, качествената изработка и простор в купето, както и екологичната двигателна гама с емисии на СО2 под 100 г/км.

"Qashqai внася превъзходство и блясък в класа на автомобили, които вече изпъкваха с множество предимства, привличащи клиентите. Интериорът му е достойно отражение на екстериора, което го превръща в прекрасен семеен автомобил“, споделя Час Палет, главен редактор на What Car?.

Новият Qashqai, който влиза в продажба в края на януари с начална цена от 17 595 лири, е проектиран, конструиран и се произвежда във Великобритания.
What Car? обяви Nissan Qashqai за „Автомобил на годината“
Освен наградите на Qashqai, японската компания Nissan получи още един приз от конкурса на What Car?. Моделът X-Trail бе отличен от читателите на списанието с наградата „Най-очакван автомобил на 2014“, изпреварвайки модели като Jaguar F-Type Coupe и Porsche Macan. Новият X-Trail влиза в продажба през юли 2014.
What Car? обяви Nissan Qashqai за „Автомобил на годината“
Този успех идва на фона на поредния крайъгълен камък в историята на завода на Nissan в Съндерланд, в който бяха произведени над 2 млн. автомобила за две години. Годишният производствен обем през 2013 от 501 756 идва след произведените рекордни 510 572 автомобила през 2012, което означава, че от 1986 в Съндерланд са произведени точно 7 463 187 автомобила с марката Nissan. Повече от 286 000 от автомобилите, произведени в Съндерланд през 2013, са били Qashqai. Общият брой произведени модели Qashqai във Великобритания наброява 1 752 232.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan qashqai what car?
0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Киро ( преди 10 години )
    Нормално!Онея от острова на които всичко им е наобратно си избират някаква дамска кола SUV с предно...смях!
  • #24
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е, то англичаните няма как да изберат английска кола за кола на годината щото ще бие много на очи, но пък правена в английски завод, защо не?! А иначе Кашкавала не е лоша количка, но чак пък кола на годината нещо много ме съмнява!
  • #23
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до: бъчваря ( преди 10 години )
    Произведеното в добрата стара Англия не е синоним на качество, а дори напротив. Имах навремето Акорд произведен в Япония. След 2 г. брат ми си купи същия Акорд, но вече произведен в Англия. Били направили там завод, но не знаехме тази подробност. Японският въпреки повечето години и км. не даде никакъв дефект, а английския даде доста. Едни и същи коли с различно качество. Радвам се, че при Кашкая нещата са ги улучили и качеството е на ниво. Дано и при новия е така!
  • #22
    1 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Е как няма да стане автомобил на годината и то заради к а ч е с т в е н о т о си изпълнение като се произвежда в добрата, стара Англия :)Иначе автомобилът ми се струва добър, но ми липсва старата визия и старата форма, заради която бе превзета тая ниша. А и тия задни фарове...човек лесно може да ги сбърка с Kuga. Много гадна мофа навлезе - на полуиздулжените фарове, което според мен е много по-грозно от напълно издължените.
  • #21
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Избрали са го,защото японското 2WD е по-проходимо от немското 4WD. А и да ти кажа, че тези които си купуват паркетник в по-голямата си част не им трябва 4WD. Трябва им по-голям клиренс, за да качват бордюри и нищо повече. Високата позиция на седене е също голямо преимущество спрямо хечовете. Вземи слез най-после от своето Пежо и се качи на нещо друго. Знам, че мечтата ти е някое алуди, но си бедна мишка и ти трябват още парички от закуски да събереш, за да си купиш подобна немска ***.
  • #20
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Izbrali go za SUV na godinato,no s predno.Goliam smiahhh
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
  • #18
    4 rate up comment 11 rate down comment
    до Анонимен ( преди 10 години )
    x1 xdrive35i само с едно ремапване от Cobb tuning и един двоен филтур от BMS става над 400 кончета та същия това "повдигнато комби с предно,малък багажник и умрял двигател" ще те накара да слагаш памперси при всяко сядане на пасажерната седалка! ;)
  • #17
    11 rate up comment 2 rate down comment
    нисанчо ( преди 10 години )
    И освен това ти дава поглед от горе на целия автомобил със заобикалящата го среда.Такива екстри има,които автомобили от по-големи класове ги нямат.1.6l dCi е супер.Сравнително добра мощност,въртящ момент и доста икономичен.Аз лично ще изчакам да излезе модела през лятото 1.6 DIG-T със 150 и 190 к.с.с директно впръскване и турбо.Разхода и въртящият момент са му като на дизел,но кефа да го караш е съвсем друг.Най-вероятно есента на тази година ще бъда горд собственик на това бижу.
  • #16
    12 rate up comment 2 rate down comment
    нисанчо ( преди 10 години )
    Кашкая не случайно е един от най-продаваните автомобили.Не само,че е надежден,практичен и приятен за шофиране,но и високопроходимостта му е най-добрата сред паркетниците.Можеш да предаваш въртящ момент към всяко колело.При останалите се предава само на цял мост,а не на отделно колело.Новата Xtronic трансмисия е също страхотна със симулация на ръчна с перата на волана.Страшно много техника и нововъведения са вкарали Нисан в Кашкай.С помоща на камерите ти дава изглед в 360 гр.около колата.