IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за турбо-мотора на ВАЗ

Агрегатът ще се слага и на руските версии на автомобилите Renault

Нови подробности за турбо-мотора на ВАЗ

Нови сведения за бъдещия турбо-мотор на компанията АвтоВАЗ бяха разкрити от руските медии. Разработваният в Толиати агрегат ще бъде поставят не само на автомобилите Lada, но и на моделите на Renault, произвеждани за руския пазар.
Нови подробности за турбо-мотора на ВАЗ
Руската версия на Sandero Stepway

Двигателят ще започне да се произвежда през 2017 г., като ще се поставя на моделите, създадени върху новата платформа Lada C. Условно в момента тези автомобили се наричат Lada BM-Hatch и Lada B-Cross. Вторият от тях ще представлява версия на Renault Sandero и Renault Sandero Stepway, чиято външност обаче ще бъде преработена в стила на Lada (в Русия моделите на Dacia се продават като Renault).

Новият мотор ще бъде универсален и ще се използва за моделите на Lada, Renault и Nissan. Неговият обем ще бъде 1.4 литра, а мощността 150 к.с. Ще има и версия, която ще може да работи на метан. Годишно АвтоВАЗ ще произвежда по 20 000 бройки от агрегата.

Още по темата:
Руснаците искат свое Sandero


Снимка: Аutoevolution
 

Тагове: lada
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Един там ( преди 10 години )
    Да, и на мен ми е странно, що русняците така се излагат с такива примитивни разработки... Правят ракети и самолети на световно ниво, а четири бутала, като хората не могат да сглобят.. Странна работа..
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Alfist ( преди 10 години )
    до бавареца,еми да, по типично руска традиция трябва да изчакат дизайна да остарее, през това време да изкарат плануваните милиони бройки от Лада 7-ца, и Приорите и Калини с дизайн от '90-те и чак тогава ще направят този концепт.
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    ще се произвежда чак 2017та ??? хахаха. много скоро бре. я се помотайте още мало - докато другите изобщо спрят да произвеждат ДВГ-та. бати тъпите парчета са тия.