IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Студенти изработиха нестандартен хечбек за Mazda

Концептуалният хибриден модел разполага с 6 места

Студенти изработиха нестандартен хечбек за Mazda

Студенти от американския университет Клемсън разработиха за Mazda концептуален хечбек, който носи името Deep Orange 3, похвалиха се от учебното заведение. Моделът е с 6 места, като допълнителната седалка е разположена между водача и предния пасажер.
Студенти изработиха нестандартен хечбек за Mazda
Формулата 3+3 е била избрана от студентите, докато те са проучвали предпочитанията на хората, родени след 1980 г. Според изследването, шофьорите на тази възраст търсят автомобили с 5 или повече места. Четири от седалките на Deep Orange 3 са проектирани за хора с ръст до 187.6 см и тегло до 102 кг., а другите две – за такива с височина до 155 см и тегло до 77 кг.

Габаритите на нестандартния автомобил са дължина от 4450 мм, широчина – 1905 мм и височина – 1350 мм. По този начин прототипът е с 10 мм по-къс, със 110 мм по-широк и със 100 мм по-нисък от показания в края на юни хечбек Mazda3 от ново поколение. Междуосието на концепта е с 30 мм по-дълго.
Студенти изработиха нестандартен хечбек за Mazda
Каросерията на Deep Orange 3 е изцяло от алуминий, а разпределението на масите между двата моста е в съотношение 50:50.

Моделът разчита на хибриден агрегат, който съчетава 4-цилиндров бензинов мотор, задвижващ предните колела, електрически двигател, отговарящ за задните, комплект литиево-йонни батерии и механична скоростна кутия. Общата мощност на агрегата е 219 к.с. и 335 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 7.5 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.
Студенти изработиха нестандартен хечбек за Mazda
Прототипът разполага и с електронна система да управление, която сама може да избере кои колела да се задвижват в даден момент. По този начин коцептът може да бъде както със задвижване към само един от мостовете, така и към четирите колела.

Все още не е ясно какво ще се случи с Deep Orange 3, но е твърде вероятно поне част от технологиите и системите, използвани в него, да се появят при следващите модели на Mazda.

Снимки: Autoblog

Тагове: mazda3 mazda deep orange 3
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Добре си ги дал тези цифри, но истината, че са със знак минус. Никой не заблуждаваш, селянче невежо.
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ей, тикво сплескана, седни и научи числата, ако не, аз ще ти ги презентирам да се освестиш малко.2012 - само за Юли месец - 19,300 автомобила2013 - само за Юли месец - 24,977Това, уважаеми Бутаников са цели 29.41% ръст. За Юни месец - ръст 13% спрямо Юни 2012, за Май месец - ръст 19,22% спрямо Май 2012.Айде ходи се снимай някъде!
  • #5
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Кога пораснаха продажбите на Мазда, ба ***? Що не видиш статията за падащите продажби за първата половина на 2013, да видим как ще обясниш двуцифрения спад при Мазда.
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Никой до никого не е опирал. Хората си правят разработки защото това учат. Явно разработката е под патронажа на Мазда, в което няма нищо лошо, нали трябва да се мотивират младите умове. Не като в България, проподавателя ти да идва пиян на лекции, а оценките да са резултат на желанието му за вечерно бинго. После имате дипломи, ама не знаете коя част на тялото си да избуршете с тях, защото не са ви научили на нищо.Продажбите на Мазда си растат, загазили били.
  • #3
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Щом Мазда опря до студенти да им върши развойната дейност, смятайте колко са го закъсали. Нещастници.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Oнзи ( преди 10 години )
    колега не се коси тези момчета и момичета си знаят работата със сигурност ще има подобренияи да дизайна е страхотен
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Браво за дизайна ... но като гледам начина по който се седнали и как стоят седалките по тялото на пасажерите .... май ще е доста неудобно , сигурно в на дядо москвича ще е по комфортно.... не всичко е дизайн!!!