IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-икономичната кола в Германия е японска

Toyota Yaris Hybrid надделя над всички хибриди, както и над бензиновите и дизелови коли

Най-икономичната кола в Германия е японска

Toyota Yaris Hybrid бе обявен за най-икономичният автомобил на Германия. Компактната хибридна кола показа завидна икономичност в сравнителен тест на автомобили с традиционно или алтернативно задвижване на немското списание „Auto Bild“. „Няма да откриете по-икономичен хибрид“ е заключението на редакторите.
Най-икономичната кола в Германия е японска
За съставяне на класацията германците взимат предвид потреблението на гориво, обезценяването на автомобила и постоянни разходи като данъци, застраховки и техническа поддръжка. Накрая се изчислява цена на километър, като взима примерен годишен пробег от 7 500 км.

По тази формула Toyota Yaris Hybrid изисква по 1,21 лв/км, което е най-доброто постижение в тества, в който участват автомобили с алтернативно, бензиново и дизелово задвижване. Информацията за участниците е ограничена, но се уточнява, че следващият автомобил в класацията харчи с 0,22 лева повече на километър. На трето място е отново хибрид на Toyota - Prius Plug-in Hybrid.

Ако годишният пробег е 15 000 или 30 000 километра, разходите на Toyota Yaris Hybrid падат до съответно 0,72 лв/км и 0,57 лв/км, което също е най-доброто постижение в теста.

Подробно за Toyota Yaris Hybrid

Информация и снимка: Toyota

Тагове: toyota yaris hybrid
0 от 500
  • #43
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    абе Хайнрихчо, точно на Дж. Кларксон най-любимата му кола е Тойота - Lexus LFA. Анонимен фен на Тойота - прав си общо взето, но празните тикви не обичат така явно да им се казват нещата. Те са свикнали да се залъгват от пропаганда.
  • #42
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Миа Андростпончанска ( преди 11 години )
    Най обикновени *** са ТОЙОТКИТЕ *** генериращи Мега Милионни Сервизни АкЦиИ :)))
  • #41
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    v-1 ти хич не си Анонимен,нали!Ама изобщо!Значи според тъпата ти логика,всеки сложил си някакъв *** ник е ЯВЕН,а всеки,който не си сложи е Анонимен.Кажи ти с какво си по-явен от анонимните!Преди обаче да отговориш на този въпрос,отговори на предния!
  • #40
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Корнелия Нинова ( преди 11 години )
    Лъха на евтиниия и мизерия от тая Трошльота МАрш в сервиза НЕЗАБАВНО !
  • #39
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Ореня ( преди 11 години )
    Трошльота и икономия ! както всички знаем евтиното излиза скъпо ! това правилно не е изключение и за трошльота, ниския разход се компенсира със БЕЗКРАЙНИ СЕРВИЗНИ АКЦИИ и безценни часове от живота ви посветени в чакане да оправят "скъпоценната" трошльота, ама времето и нервите нямат цена !
  • #38
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    v-1,отговаряш на въпросите ми с въпроси.Отговори на тези,които са ти зададени и на които ти самият не можеш да отговориш,защото не знаеш отговора,както сам казваш и чак тогава се прави на умник.Аз не съм на никоя крайност и не мразя никоя компания,а казвам нещата такива,каквито са.Ти обаче си решил да се правиш на голям философ тази вечер,но както по-долу ти намекнах мисленето и философстването не са ти силната страна.Ако решиш да ме опровергаеш отговори на зададения въпрос!
  • #37
    3 rate up comment 8 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    А ето я и другата карйност, в нашата мила държава - хаинрих :]]]]]Той поне си e написал име, а не е поредния анонимен разбирач... Ето Аноминмен, сега може с него да си спорите, да се плюете, да се обиждате на японци и германци, да си зибивате комплексите и т.н. :)
  • #36
    3 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    Пак ти казвам мисли преди да пишеш или казваш нещо. Като нямаш достатъчно информация по даден въпрос,не се изказвай неподготвен.
  • #35
    3 rate up comment 8 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    Толкова си ми смешен :)))само ми кажи колко германски хибрида имаш, че се изказваш така тежко. Или тва е щото си фен на Тойота, или не мразиш май швабите :)) боже, колко мъка...Хайде ти да ме светнеш каква точно е хибирдната технология на Тойота, че гелдам много вещ го раздаваш. ТЕзи не могли нищо да направят, пък тези 20 г го правили. Тойота имислиха хибрида, факт! Другите го купиха и сега също го доразвиват и разработават, назад са може би много, но с пари и желание се наваксва ;)
  • #34
    4 rate up comment 17 rate down comment
    хаинрих ( преди 11 години )
    Няма по жалка гледка от човек в тойота, както казва Джеръми Кларксън за такъв човек живота е свършил... А сетих се има Човек чакащ тойотата си пред сервиза след поредната СЕРВИЗНА АКЦИЯ ! ! !