IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарци възраждат легендарна спортна кола

Моделът на Lyonheart Cars показва съвременна интерпретация на Jaguar E-Typе

Швейцарци възраждат легендарна спортна кола

Компанията Lyonheart Cars, основана в английския град Ковънтри от швейцарското ателие за дизайн, разкри подробности и снимки за собствена спортна кола с името К. Тя ще се предлага като купе и кабриолет и както обявиха от фирмата „ще бъде истински британски спортен автомобил”.
Швейцарци възраждат легендарна спортна кола
Lyonheart K е разработен от дизайнерите Робърт Пал и Бо Золанд, които представят своята съвременна интерпретация на легендарния Jaguar E-Type. Моделът ще се прави на ръка, като каросерията му ще е от алуминий. Мекият покрив при кабриолета ще се сваля и качва за 12 секунди, като тази процедура ще може да се извършва при скорост до 50 км/ч.

Машината ще разчита на 5.0 литров, 8-цилиндров двигател с механичен компресор. Моторът е доработен от специалистите от Cosworth, като доставя 575 к.с. и 700 Нм.

Двигателят работи съвместно с 6-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.9 секунди. Максималната скорост е 300 км/ч., средният разход на гориво - 11.9 л/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 - 292 гр/км.

Освен това новият модел ще получи 20-инчови джанти, биксенонови фарове, интериор от кожа и дърво, прибори в ретро-стил, аудиосистема Bowers & Wilkins със 7-инчов дисплей, а също така и възможност за включване на допълнителни устройства чрез Bluetooth и USB-порт.

Спортните Lyonheart K Coupe и Lyonheart K Convertible ще се продават в ограничен тираж от 250 бройки, като производството им ще стартира през декември. Цената на купето ще бъде 360 000 евро, а на кабриолета – 375 000 евро.

Снимки: Lyonheart Cars
 

Тагове: lyonheart k jaguar e-type
0 от 500