IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите от Ловеч през 2013 година

Идват три нови модела и чисто нов турбо-бензинов двигател

Колите от Ловеч през 2013 година

Трите модела на китайската марка Great Wall, които от почти година се сглобяват в Ловеч, ще получат подкрепление. Още от догодина Литекс Моторс ще попълни гамата с три нови модела, като освен това ще предложи нов двигател и нови трансмисии.

По време на специално събитие снощи беше потвърдено, че през 2013 година в шоурумите на Great Wall освен компактния Voleex С10, кросовъра Hover H5 и пикапа Steed 5 ще присъстват Voleex C20R, Voleex C30 и Hover H6.
Колите от Ловеч през 2013 година
Voleex C20R

Voleex C20R е компактен модел от сегмент В, който има почти аналогични размери с познатия Voleex С10. Voleex C30 представлява седан от сегмент С, а Hover H6 е ново SUV със средни размери.

Voleex C20R се отличава с по-изразителен дизайн, като ще разполага с техниката на С10 - 1.5-литров бензинов двигател (97 к.с.), 5-степенна механична скоростна кутия и фабрична газова уредба.
Колите от Ловеч през 2013 година
Voleex C30

Седанът Voleex C30 ще разполага със същия двигател и трансмисия, но обещава по-просторен салон, благодарение на размерите си - 4452 мм дължина, 1705 мм широчина, 1480 мм височина и 2610 мм междуосно разстояние.
Колите от Ловеч през 2013 година
Hover H6

Новото SUV има почти аналогични размери с познатия Hover H5, но ще се отличава с два нови турбо-двигателя - дизелов и бензинов. Дизеловото предложение е познато от пикапа Steed 5, докато бензиновият турбо-агрегат е напълно нов. Той има обем от 1.5 литра и генерира 150 к.с., покривайки нормите на Евро5. При този модел - Hover H6, ще се появят и две нови трансмисии - ръчна и автоматична с шест предавки. Първата вече се предлага при пикапа, а втората ще бъде налична "при високо търсене на пазара".

Hover H6 ще се сглобява в Ловеч още от 2013 година, а Voleex C20R и Voleex C30 се очаква да се качат на поточните линии на завода малко по-късно.
Колите от Ловеч през 2013 година
Hover H6

Също през 2013 година ще видим модернизация на моделите Steed 5 и Hover H5, за която обаче все още не знае нищо. През 2014 година очакваме нов пикап, който към момента носи името "Проект К6", а за 2015 година са предвидени пазарните премиери на луксозния SUV Hover H7 и хечбек версията на седана Voleex C30.
Колите от Ловеч през 2013 година
Hover H7

Що се отнася да пазарите, на които Литекс Моторс ще предлага марката Great Wall, там също предстои офанзива. Към момента представителства има в България и Македония, но през 2013 година такива трябва да заработят в Сърбия, Румъния, Гърция, Албания, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Унгария, Словения, Словакия и Чехия.

Снимки: GWM

Тагове: great wall
0 от 500
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Производител на коли ( преди 11 години )
    не6то се гри като отивам до германия. нали през 2014 да произвейда. ами просто. Germaniq C10 razporaga i kupuvam skoro. Ot avtoka6ata ima bylgarreno i pirin fiat, bulgariq v edno vreme nazad napravi reno,fiat,rovar i dr. Ne iskat Greit uol, a chery.
  • #31
    0 rate up comment 2 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Аз вече си признах ,че карам коли втора употреба.Много е по ефикасно човек да кара кола втора употреба от Германия от колкото нова кола от България.Една нова кола в България ако струва 20000 лева за същите пари аз ще купя 2(две) втора употреба от същата марка и ще измина 3(три) пъти повече безпроблемни км.Нали знаете има огромна разлика между стоки предназначени за България и стоки предназначени за Германия.Ако не си правите сметка на парите си си е ваш проблем.Аз внимавам когато си харча парите
  • #30
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каруцаре, направо си признай, че караш каруци втора употреба от село ГЕРМАН.скъсал си се да ходиш до Германия за коли, да..
  • #29
    1 rate up comment 3 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Искам да осведомя оният "аз" че не карам бронирана кола.Карам коли втора употребе внос от Гермония.Отивам и си ги купувам лично на по 5-6 годишни коли купувам коли за по около 6-8 хил евро карам ги по 5-7 години и ги продавам за безпари в България.Това лято ще ходя за пореден път за кола в Германия.Прадпочитам 5-6 год. кола от Герм. пазар отколкото нови от Бг.А тези китайски коли ..не мерси.Може да си купя Great Wall само ако ги продават в Германия.Може 2-употреба но от Германия.Там ментета няма
  • #28
    3 rate up comment 1 rate down comment
    аз ( преди 11 години )
    до каруцаря ти да не караш само бронирани коли че си много вътре в нещата каква кола караш на колко е години ти ли пръдна първи в нея АЗ КАРАМ ФРЕНСКА КОЛА НО СЪМ БЪЛГАРИН И ЩЕ СИ ВЗЕМА КОЛА ЛОВЕШКА НАФТОВА НАПРАВЕНА В БЪЛГАРИЯ НЕ В ВЛАХАНДРИЯ БЪЛГАРИНО
  • #27
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    напротив, срещат се волексите и то пред панелните блокове,все пак е хубаво обикновенния Българин да може да избере чисто нова кола пред 10 +годишна. за да могат да са в час, на Дачия им се наложи най накрая да си оправят дизайна и да коригират цените. само на бензиновия мотор обаче...13000 е добре, но ако искаш дизел, цените започват от 18000 (!) за базовия.
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Чети бе мизерник ( преди 11 години )
    Данните за продажби на нови автомобили у нас за първите девет месеца на 2012 г. показват забележителни резултати за моделите Great Wall на българският автомобилен производител Литекс Моторс. По тези показатели марката в страната е в Топ 10, само за период от 1 година от официалния старт на продажбите на автомобилите в България. Представянето по отделни модели на родните автомобили Great Wall също е впечатляващо: пикапът Steed 5 продължава да бъде безспорен лидер и най-продавания лекотоварен ав
  • #25
    0 rate up comment 2 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Ей "Дрън" вярно е ,че много хора може и да не са ги виждали а ги продават вече година че и повече.Това говори ли ти нещо.Ясно е че не ти говори нищо иначе нямаше да напишеш тези глупости.Чао
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    дрън ( преди 11 години )
    Човек с вашата НЕграмотност не е критерийЕдва ли някога сте виждал тези коли, а и да сте ги виждал, мизерника като вас не може да прецени нова колаЧао
  • #23
    0 rate up comment 3 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    За всеки е ясно ,че тези Китайски коли които се сглобяват в Ловеч не биват.Но за тези цени е абсолютна глупост да се купят.Тези ловешки коли ако са с 30-40% по ефтени тогава си заслужава риска иначе.