Вход   Регистрация

Колите от Ловеч през 2013 година

Колите от Ловеч през 2013 година
 

Идват три нови модела и чисто нов турбо-бензинов двигател

Трите модела на китайската марка Great Wall, които от почти година се сглобяват в Ловеч, ще получат подкрепление. Още от догодина Литекс Моторс ще попълни гамата с три нови модела, като освен това ще предложи нов двигател и нови трансмисии.

По време на специално събитие снощи беше потвърдено, че през 2013 година в шоурумите на Great Wall освен компактния Voleex С10, кросовъра Hover H5 и пикапа Steed 5 ще присъстват Voleex C20R, Voleex C30 и Hover H6.
Колите от Ловеч през 2013 година
Voleex C20R

Voleex C20R е компактен модел от сегмент В, който има почти аналогични размери с познатия Voleex С10. Voleex C30 представлява седан от сегмент С, а Hover H6 е ново SUV със средни размери.

Voleex C20R се отличава с по-изразителен дизайн, като ще разполага с техниката на С10 - 1.5-литров бензинов двигател (97 к.с.), 5-степенна механична скоростна кутия и фабрична газова уредба.
Колите от Ловеч през 2013 година
Voleex C30

Седанът Voleex C30 ще разполага със същия двигател и трансмисия, но обещава по-просторен салон, благодарение на размерите си - 4452 мм дължина, 1705 мм широчина, 1480 мм височина и 2610 мм междуосно разстояние.
Колите от Ловеч през 2013 година
Hover H6

Новото SUV има почти аналогични размери с познатия Hover H5, но ще се отличава с два нови турбо-двигателя - дизелов и бензинов. Дизеловото предложение е познато от пикапа Steed 5, докато бензиновият турбо-агрегат е напълно нов. Той има обем от 1.5 литра и генерира 150 к.с., покривайки нормите на Евро5. При този модел - Hover H6, ще се появят и две нови трансмисии - ръчна и автоматична с шест предавки. Първата вече се предлага при пикапа, а втората ще бъде налична "при високо търсене на пазара".

Hover H6 ще се сглобява в Ловеч още от 2013 година, а Voleex C20R и Voleex C30 се очаква да се качат на поточните линии на завода малко по-късно.
Колите от Ловеч през 2013 година
Hover H6

Също през 2013 година ще видим модернизация на моделите Steed 5 и Hover H5, за която обаче все още не знае нищо. През 2014 година очакваме нов пикап, който към момента носи името "Проект К6", а за 2015 година са предвидени пазарните премиери на луксозния SUV Hover H7 и хечбек версията на седана Voleex C30.
Колите от Ловеч през 2013 година
Hover H7

Що се отнася да пазарите, на които Литекс Моторс ще предлага марката Great Wall, там също предстои офанзива. Към момента представителства има в България и Македония, но през 2013 година такива трябва да заработят в Сърбия, Румъния, Гърция, Албания, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Унгария, Словения, Словакия и Чехия.

Снимки: GWM
Реклама  


Купи Great wall

Виж всички обяви

Коментари ( 32 )

Напиши коментар Влез

от: Производител на коли ( преди 5 години )

не6то се гри като отивам до германия. нали през 2014 да произвейда. ами просто. Germaniq C10 razporaga i kupuvam skoro. Ot avtoka6ata ima bylgarreno i pirin fiat, bulgariq v edno vreme nazad napravi reno,fiat,rovar i dr. Ne iskat Greit uol, a chery.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 0  Отрицателни: 1

от: karutsar ( преди 5 години )

Аз вече си признах ,че карам коли втора употреба.Много е по ефикасно човек да кара кола втора употреба от Германия от колкото нова кола от България.Една нова кола в България ако струва 20000 лева за същите пари аз ще купя 2(две) втора употреба от същата марка и ще измина 3(три) пъти повече безпроблемни км.Нали знаете има огромна разлика между стоки предназначени за България и стоки предназначени за Германия.Ако не си правите сметка на парите си си е ваш проблем.Аз внимавам когато си харча парите
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 0  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 5 години )

Каруцаре, направо си признай, че караш каруци втора употреба от село ГЕРМАН.скъсал си се да ходиш до Германия за коли, да..
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 0  Отрицателни: 1

от: karutsar ( преди 5 години )

Искам да осведомя оният "аз" че не карам бронирана кола.Карам коли втора употребе внос от Гермония.Отивам и си ги купувам лично на по 5-6 годишни коли купувам коли за по около 6-8 хил евро карам ги по 5-7 години и ги продавам за безпари в България.Това лято ще ходя за пореден път за кола в Германия.Прадпочитам 5-6 год. кола от Герм. пазар отколкото нови от Бг.А тези китайски коли ..не мерси.Може да си купя Great Wall само ако ги продават в Германия.Може 2-употреба но от Германия.Там ментета няма
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 1  Отрицателни: 3

от: аз ( преди 5 години )

до каруцаря ти да не караш само бронирани коли че си много вътре в нещата каква кола караш на колко е години ти ли пръдна първи в нея АЗ КАРАМ ФРЕНСКА КОЛА НО СЪМ БЪЛГАРИН И ЩЕ СИ ВЗЕМА КОЛА ЛОВЕШКА НАФТОВА НАПРАВЕНА В БЪЛГАРИЯ НЕ В ВЛАХАНДРИЯ БЪЛГАРИНО
Отговори
 
+2
 

Положителни: 3  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 5 години )

напротив, срещат се волексите и то пред панелните блокове,все пак е хубаво обикновенния Българин да може да избере чисто нова кола пред 10 +годишна. за да могат да са в час, на Дачия им се наложи най накрая да си оправят дизайна и да коригират цените. само на бензиновия мотор обаче...13000 е добре, но ако искаш дизел, цените започват от 18000 (!) за базовия.
Отговори
 
+1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 1

от: Чети бе мизерник ( преди 5 години )

Данните за продажби на нови автомобили у нас за първите девет месеца на 2012 г. показват забележителни резултати за моделите Great Wall на българският автомобилен производител Литекс Моторс. По тези показатели марката в страната е в Топ 10, само за период от 1 година от официалния старт на продажбите на автомобилите в България.

Представянето по отделни модели на родните автомобили Great Wall също е впечатляващо: пикапът Steed 5 продължава да бъде безспорен лидер и най-продавания лекотоварен ав
Отговори
 
+2
 

Положителни: 3  Отрицателни: 1

от: karutsar ( преди 5 години )

Ей "Дрън" вярно е ,че много хора може и да не са ги виждали а ги продават вече година че и повече.Това говори ли ти нещо.Ясно е че не ти говори нищо иначе нямаше да напишеш тези глупости.Чао
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 0  Отрицателни: 2

от: дрън ( преди 5 години )

Човек с вашата НЕграмотност не е критерий
Едва ли някога сте виждал тези коли, а и да сте ги виждал, мизерника като вас не може да прецени нова кола
Чао
Отговори
 
  0
 

Положителни: 2  Отрицателни: 2

от: karutsar ( преди 5 години )

За всеки е ясно ,че тези Китайски коли които се сглобяват в Ловеч не биват.Но за тези цени е абсолютна глупост да се купят.Тези ловешки коли ако са с 30-40% по ефтени тогава си заслужава риска иначе.
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 0  Отрицателни: 3

от: Вагнер ( преди 5 години )

Покажи Коментара
От китай,само чай....нищо друго!
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 2  Отрицателни: 8

от: Ime ( преди 5 години )

Анонимен краштеста на Дичия е за 3 звезди зараи големи глупости. Хвърли едно око за какво става дума преди да говориш.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 5 години )

Hover H7,браво....тея настигнаха VW ,за има няма 5 години!
Отговори
 
+5
 

Положителни: 8  Отрицателни: 3

от: Power cell ( преди 5 години )

А имат ли намерение да пуснат хибрид?
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 4

от: Triforce ( преди 5 години )

Тея ииииЯКАТА крадат!!!
Направо нямам думи!
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 2  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 5 години )

с Дачия Лоджи нали доидоха- всички коли изкарали по 5 звезди , Дачията -3 ... ами за толкова пари-така е
Отговори
 
+3
 

Положителни: 6  Отрицателни: 3

от: az ( преди 5 години )

А дано дойдат и малко краш-тестове с тях
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3

от: Cenitell ( преди 5 години )

Дано им тръгнат продажбите,а подизпълнителите да станат български фирми и накрая след финансови изравнявания, заводът да остане чисто български. Така е станало с всички марки с изкл. разбира се на Мерцедес.Всички са копирали или сглобявали колата на някой друг
Отговори
 
+8
 

Положителни: 12  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 години )

С тия цени не ги виждам. Също не ги виждам по улиците, което говори че нищо не продават.
Цените им трябва да са доста под тия на дачия и шкода ако искат да продадат нещо тук. Все пак на никой не му се рискува. Четах в техния форум, някой си взел волекс и си го хвали, обаче задната скорост трудно влизала, а той, горкия си мислел че ще се "разработи" :)))
Отговори
 
+1
 

Положителни: 8  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 5 години )

абе ***, да не би Дачия да е Румънска кола? отдавна не е. частите идват от Франция и се сглобяват в Крайова, НО хората имат работа..дачия се сглобява и в Мароко и всяка четвърта кола там е такава. Дано да започнат да произвеждат части за китайските коли тук. Все пак е по добре да ги сглобяваме тук с вносни части, отколкото да идват готови в контейнерите. Китайското Карго поне откри малко работни места, докато останалите марки не ни броят за живи,освен когато трябва да си пробутат боклуците тук
Отговори
 
+20
 

Положителни: 22  Отрицателни: 2

от: КИТАЙСКО КАРГО ( преди 5 години )

Покажи Коментара
хахаха няма нищо с направено в българия!!!китайско карго карано в Бургас се представя като за ноу-хау модели разработвани в България!??? Дачия мисли за WRC !!!къде ги сравнявате с тия чикиики~!!
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 5  Отрицателни: 11

от: Анонимен ( преди 5 години )

В момента заради кризата Шевролет СПАРК в Италия е на цена под 12 000 ЛЕВА
и определено е по добра кола от показаните
Свалете цените сложете газови на всички малки коли и ще имате успех .
газовите и на запад са скъпи ,но ако са сложени директно в завода струват поне с 60-70% по малко от това да си я слагаш после Но не и с трици да ловите маймуни ,както е с цените в момента .
Отговори
 
+14
 

Положителни: 16  Отрицателни: 2

от: c10 ( преди 5 години )

voleex c10 gori 7,5-8 na 100 gradsko i 6,2 na 100 na dalag pat. izmereno e s to4nost ot palen do palen rezervoar.predpolagam zimata 6te se ka4i do 8,5-9 v grada. zasi4al sam go nqkolko pati, ako se staraq da karam ikonomi4no mogat da se postignat 7 na 100 gradsko
Отговори
 
  0
 

Положителни: 7  Отрицателни: 7

от: Bakalov ( преди 5 години )

Хубаво щеше да е да има и по-силен мотор за С30...
Отговори
 
+7
 

Положителни: 8  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 5 години )

C10 е с двигател от Тойота Ярис. Хувъра е двигател от Митсубиши.
Волекса може да даде градски разход 7/100 само ако се кара по околовръстното когато няма движение. Собствениците споеделят такъв извънградски разход.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 7  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 години )

колега си взе нов волекс пролетта и е доволен от него. казва,че само на градско му гори 7/100, което си е нормално за бензинов мотор.доколкото знам нищо не е сменял и си го кара , нова количка е все пак.
Отговори
 
+9
 

Положителни: 14  Отрицателни: 5

от: бъчо ( преди 5 години )

Не късите скорости са проблем на C10, Защото и Фиеста е с къси скорости, но по каталог харчи с около литър и половина по-малко. В реални условия моята дава със 700 грама по-малък разход от обявения при C10. Така, че не предавателната кутия е проблемна, а старата техника от Митсубиши.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 6  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 5 години )

ало, Гришата, конглокенцията не спи- Дачия най после си оправиха дизайна на ония ковчег Логана и излизат с ниски цени.. ако искате да имате шанс, трябва да пуснете Ц30 на по-малко от 13000 лева,а ако подарявате газово- гаранция ще има опашка от бакшиши.ако пък не можете да свалите достатъчно цените, произвеждайте повече части в БГ...експанзията ви трябва да става по-бързо, не може за една година да отворите само един шоурум в Македония.
Отговори
 
+24
 

Положителни: 27  Отрицателни: 3

от: Нисанчо ( преди 5 години )

Крайно време беше да разширят гамата си. С два три модела трудно се преборват съперниците.
Отговори
 
+7
 

Положителни: 9  Отрицателни: 2

от: пламен ( преди 5 години )

предполага се, че както до момента - само окомплектоване. без никакви други интервенции. частите си идват от китай.
Отговори
 
+7
 

Положителни: 7  Отрицателни: 0

Страница: 12
Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising