IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ще зарежда електромобилите си за 90 минути

Първият модел, снабден с новото устройство, ще е С30

Volvo ще зарежда електромобилите си за 90 минути

Volvo Car Corporation започна тестове на ново устройство за бързо зареждане на електромобилите си, което ще се нуждае само от 1.5 часа (90 минути), за да напълни батериите на 100%.
Volvo ще зарежда електромобилите си за 90 минути
Това е около 6 пъти по-бързо от стандартните системи, които се нуждаят от между 8 и 9 часа за подобно нещо. За целта е нужно трифазен ток (32 ампера / 400 волта).

Новото зарядно устройство (22 кВт) ще се предлага на първо време на модела Volvo C30. За 30 минути то ще може да осигури запас за изминаване на 80 км, а за час и половина – пълното зареждане на батериите. В момента версията Volvo C30 се нуждае от ток с напрежение 220 волта и 8-9 часа за пълна зареждане.
Volvo ще зарежда електромобилите си за 90 минути
По-рано тази година няколко компании обявиха, че са готови с универсално зарядно устройство, което ще може да зарежда 80 % от батериите на електромобилите за 20 минути. В разработката на система участваха атомобилни производители като Audi, BMW, Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Porsche и Volkswagen.
 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Walter ( преди 11 години )
    И все пак най-евтино ще си остане домашното зареждане.Подмяната на батерии е бърза и удобна, но в цената освен ток ще се калкулира стойността на новите батерии, които периодично станцията ще закупува, както и процент печалба разбира се.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Благодаря на колегата с клипчето.Понякога от коментарите може да научиш много повече от колкото от самата статия
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Колегата е показал клипчето с вярната посока, но петролните гиганти няма да го позволят, естествено чрез корумпираните политици и лобисти. А другият проблем е чий патент да се приеме за световен и единствен. Но това е решението и е много лесно ... Перфектно решение за градките замърсявания и пробези.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до Илиянски ( преди 11 години )
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Този модел го спират от производство заради слабо търсене, а тук пишат че ще го развиват като ел. !?
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Голяма сложнотия с тия зарядни.8 автомобилни компании са участвали в разработването...Да измислят универсална система за бърза подмяна на изтощените акомулатори със заредени по бензиностанциите.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Времето е пари, в тази връзка съвременните електромобили нищо не пестят.