IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar и Land Rover правят обща платформа

На нея ще се произвеждат около 80 % от моделите на двете компании

Jaguar и Land Rover правят обща платформа

Компаниите Jaguar и Land Rover започват разработка на нова обща платформа. Тя трябва да бъде готова до няколко години, като на нея ще се произвеждат около 80 % от новите автомобили на двете английски марки.

Според информацията, разпространена от английското издание Autocar, британците ще използват примера на Volkswagen с тяхната платформа MQB, за да редуцират броят на платформите си от 7 на 2 или 3. Това ще намали драстично разходите за производство и развитие, което е от решаващо значение за по-малките компании като JLR.

Основната платформа, на която ще се произвеждат около 80% от колите на JLR, ще бъде готова не по-рано от 2016 година.
Jaguar и Land Rover правят обща платформа
Освен това, вече се знае, че създаденото в Китай от местната компания Chery и Jaguar-Land Rover предприятие започва производството на компактен кросовър на базата на Freelander. Фирмата ще пусне автомобила на пазара под собствена марка, като се очаква неговият дизайн да бъде коренно различен както от този на моделите на Jaguar-Land Rover, така и от този на Chery.

Същата компания започва сглобяването и на машини на британския производител в Китай. По предварителни данни става дума за Freelander, Evoque и новия седан на Jaguar. Автомобилният завод е разположен в провинция Джиангсу, а стартът на производство е насрочен за първото полугодие на 2014 г.

Тагове: mqb chery jlr jaguar-land rover
0 от 500