IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови турбо-двигатели от Hyundai

Компактни бензинови двигатели и Евро 6 дизел

Нови турбо-двигатели от Hyundai

Нови турбо-двигатели от Hyundai
На специално събитие южнокорейската марка Hyundai представи няколко нови двигателя. Всички те разполагат със системи за принудително пълнене, като предлагат "висока динамика и нисък разход на гориво".

Сред представените двигатели впечатление правят компактните бензинови двигатели 1.0 TCI (Turbocharger Intercooler) и 1.2 T-GDI (Turbo Gasoline Direct Injection). Информацията е ограничена, но за по-малкия от тях се знае, че разполага с алуминиев блок и генерира 106 к.с. и 140 Нм.
Нови турбо-двигатели от Hyundai
Освен тези два двигателя, които трябва да се появят на пазара съвсем скоро, корейците показаха още няколко. Това са бензиновите Gamma 1.6 T-GDI, Nu 2.0 CVVL и Theta 2.0 T-GDI, както и дизеловите U2 1.1 WGT и R 2.0. За втория дизелов агрегат се посочва, че покрива нормите на стандартна Евро 6.

Заедно с новите двигатели, беше представена и нова вариаторна трансмисия (CVT), предназначена за Kappa двигатели на компанията.
Нови турбо-двигатели от Hyundai
Корейците посочват, че ще предлагат различни двигатели на различните пазари. Те ще са настроени според предпочитанията и климата на съответните страни. Плановете предвиждат да бъдат пуснати серия от T-GDI двигатели на пазарите на САЩ и Китай, както и да бъдат разработени агрегати, работещи с различни горива, като етанол например.

В момента корейците предлагат два бензинови турбо-двигателя с диретно впръскване на горивото - 1.6 T-GDI и 2.0 T-GDI.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Истината ( преди 11 години )
    И тия ще се развиват докато не ги поеме американският мениджмънд - за "по-пълна оптимизация".Същият който опропасти Тойота /за незнаещите - т.нар. "самоблокиращи" *** за газта се оказаха хамериканско производство,наложено от хамериканското ръководство на Тойота в САЩ/,Сони,СААБ,Опел и т.н.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре, добре, отново натриват носа на ФВ и Форд.То Форд който не го е хванал, той не ги е дармонил.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 11 години )
    До RS1600Ще се включа и аз за българите. + и за по-долните коментари, но както и да си го искам не може да се търси положителната страна на нещата, като българина като цяло си е мързелив - физически и интелектуално. Повечето от нас си нямат и най-малката представа, колко трябва да се работи, за да се успее. Работата също я разбирайте и с главата. Хюндай ме кефи точно с последователността и постоянството при пазарните си стратегии. Точно това трябва да е пример и за отделния индивид.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    W12 +++++++1Болезнено прав си, но търси и положителната страна на нещата. Има и свестни, работещи и самокритични българи. Познавам много. Останалите трябва да ги пренебрегваме, но никак не е лесно, т.к., преобладават, а и събуждат лоши чувства :)
  • #8
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма защо да ти вярвам, аз съм на същото мнение и евала правя винаги когато видя успял българин с труд и упоритост, а не мутра далавераджия. Много ми се иска да станем 90 % работещи и културни хора и 10 % ***. Уви повечето свестни българи просто решават да заминат, за да се откъснат от България и всички лоши фактори в държавата ни :) Иначе евала пожелавам ти успех в живота и дано се множим :)
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен 1 ( преди 11 години )
    И ти си прав донякъде, но все пак има хора които работим постоянно и много тъпо ми става от хора, които като папагали са научили едно и също. Не съм богат, но не съм и беден и си работя с кеф и видиш ли някой много ги разбира и с голямата лопата българите това ама онова. *** има навсякъде стига с това подценяване! Едно сигурно и то е че едни от най добрите работници са стимулираните българи - ако щеш вярвай :)
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    1998год. Hyia, сглобяваше стари Mitsubishi-та!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами прав е човека да слага всички под общ знаменател. Да си видял някой на улицата да направи забежка на някого за хвърлен *** ? В Европа най-малко бабичките ще скочат и ще те изядат с парцалите. Това е само *** пример за културата ни. За мързела ни какво да говорим, ако може да лежа и да ми дават пари ... А за мисленето ни ? Е ся да напраиме далавера да вземем парите, не е важно дали това което правим ще работи. Айде моля ти се, няма ли контрол от вън сме пълни ***!
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ти да не си гастарбайтер.Намери си друг народ, на който да викаш ***. Първо опознай България и после се вайкай. Пълно е с такива като теб, които слагат всички под общ знаменател, пък ти си най "Убавия"
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    RE : W12 ( преди 11 години )
    Българинът е *** от най-висока класа!Нууспехите му са само и единствено негова "заслуга". И когато вижда , че около него има хора-живеещи по-добре вместо Здрав разум проявява агресия и злоба!-Защо се учудваш,какво очакваш от РОБИ - да пеят песни и да рецитират поезия ?!??-А Хюдай са добри машини - корейците просто работят добре!Както пишеш - нищо общо с Хюндай от 1998 год.карал съм Корейски Хюндай - трябав да ти кажа - ГоУфовете репа да ядат