IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda1 се появи на хоризонта

Японците ще търсят помощ за създаване на компактния автомобил

Mazda1 се появи на хоризонта

Японската компания Mazda обмисля скорошно включване в моделната си линия на субкомпактен модел под името Mazda1. Това съобщи генералният мениджър по продажби и маркетинг Ясухиро Аояма.
Mazda1 се появи на хоризонта
Според него в момента ръководството на компанията все още не е взело окончателно решение за пускането на подобен модел. Ако се стигне до единодушие по въпроса, той ще бъде насочен най-вече към пазарите в развиващите се страни.

Шефовете на Mazda обаче все още не могат да постигнат съгласие, тъй като част от тях смятат, че бъдещият модел трябва да се доближава до Volkswagen Up! като изработка и ниво на оборудване. Друга част от ръководството обаче е на мнение, че Mazda1 трябва да гони цена, близка до тази на най-евтиния сериен автомобил в света Tata Nano.

Японците не изключват възможността да търсят партньор за разработката и пускането в производството на подобен автомобил, за да може да намалят разходите си. Напълно вероятно е този партньор да бъде италианският концерн Fiat, с когото Mazda проектира нов спортен автомобил. Главното достойнство на "единицата" трябва да бъде ниското тегло и икономичните двигатели с малък обем.

Тагове: mazda1
0 от 500