IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada пуска три нови модела

През следващата година и Samara слиза от производство

Lada пуска три нови модела

Компанията АвтоВАЗ ще пусне 3 нови модела на пазара в близките 3 години. Това съобщи вицепрезидентът на компанията Юг Демаршеле, който отговаря за производството и техническото развитие.
Lada пуска три нови модела
„Готови сме с проект, който ние наричаме LADA B – разкри Демаршеле. – Сега на пазара ние имаме доста силни позиции с модела си Priora и сме длъжни да ги затвърдим с пускането на нови автомобили, които да бъдат привлекателни за клиентите ни не само като цена, но и като качество."

Шефът на АвтоВАЗ разкри, че компанията стартира трети етап от своите планове за близкото бъдеще. Първият е свързан с Granta, Largus и второто поколение на Kalina, които се предлагат на пазара. Вторият етап е пускането на Lada В, BM-Hatch и B-Cross. А третият ще стартира след няколко години и това ще бъде сериозно навлизане на АвтоВАЗ в сегмента С.
Lada пуска три нови модела
Освен това алиансът АвтоВАЗ-Renault-Nissan предвижда разширяване на линията двигатели. Така към настоящия 1.6 литров мотор, на който разчитат повечето модели Lada, ще бъде добавен и 1.8 литров двигател, чиято разработка вече върви с пълна сила.

През следващата година AвтоВАЗ ще се откаже от още един популярен модел – Lada Samara. През тази година компанията спря производството на моделите 2107 и 2104, а сега ще ги последва и Samara. Причината е, че през тази година са продадени едва 4342 бройки от модела.

„В крайна сметка ще останат само тези модели, които могат да ни обезпечат обем на продажбите от 25 % през 2020 г. Още 5 % от пазара ще спечелим с Granta, Kalina, Priora и Largus”, коментира вицепрезидентът по продажбите в компанията Артьом Федосов.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 6 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Руснаците не могат и никога не са могли да произведат хубава кола.Техните "прозведения" на автомобилното изкуство са били *** по-голям *** и още по-голям *** и т.н.
  • #4
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия руски щайги нема ли да фалират вече?! 200 милионна страна прави една марка външни ***. Пълна пародия са тея руси
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Anonim ne roni krokodilski sulzi za Toyota,koyato vinagi e bila e i shte bude nomer 1!Da nari4ash Lada konkurenciya na Toyota vse edno da nare4esh Ludogorets Razgrad konkurenciya na Barcelona
  • #2
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тежко и горко на конглокентите от Тойота. Първо сервизните акции, последва наритването в Китай а сега и това. Спасителната операция с купуването на двигатели от БМВ, може и да не успее да им помогне.
  • #1
    24 rate up comment 5 rate down comment
    12346567890 ( преди 11 години )
    ЛАДА се завръща ! След кризата през последните години , сега марката идва с модели , които могат да задоволят голяма част от потребностите на клиентите и то на ниска цена .