IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света

Ако маите познаят датата, е добре да имаш под ръка подходящ автомобил

Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света

Човечеството е в опасност. Поне така твърдят маите, според чийто календар краят на света приближава. Те дори посочиха датата за това - 21 декември 2012 г., който е съвсем близо.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Дали наистина цивилизацията ни ще загине, не е сигурно, но пък е сигурно, че мнозина любители на автомобили биха предпочели да посрещнат края на света в своите автомобили. Ето 10 предложения за машини, в които е най-добре човек да си отиде от този свят.

Bugatti Veyron Super Sport

Можеш да посрещнеш края на света със скорост от 431 км/ч., ако заложиш на Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Тук обаче има един проблем - трябва да намериш участък от пътя, на който да развиеш такава скорост. Възможностите са малко, като най-подходящи са някои аутобани в Германия и солените езера на САЩ.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Суперколата разполага с 8.0 литров турбо W16 мотор с 1200 к.с. и 1500 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2.2 секунди. Дори тези показатели едва ли ще помогнат да се спасиш, когато човечеството загива, но поне можеш да пробваш.

Ferrari 458 Italia


Ако желаете да напуснете този свят красиво, то едва ли има по-подходящ автомобил от Ferrari 458 Italia. Това вероятно е най-красивата кола на планетата, като не е задължително да я управлявате, когато настъпи Апокaлипсиса. Можете да избере едно затънтено място, където да седнете с чаша вино в ръка и да се наслаждавате на тази машина. Купето 458 Italia е дело на дизайнерското ателие Pininfarina.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Автомобилът притежава такава външност, че изобщо няма нужда да се обсъждат неговите технически характеристики. Още повече, че те са идеални, както и външния вид на тази машина.

Land Rover Defender

Дори да приемем, че маите не бъркат с датата за края на света, все още не се знае как точно ще настъпи той. Дали ще има потоп, изригване на лава, удар от метеорит или някакво друго бедствие. Ако все пак се случи първото, можете да се опитате да отложите края, като се качите на някоя висока планина. А за подобно нещо, най-добре е да се заложи на Land Rover Defender.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Английският всъдеход е направен именно за това. Моделът практически не се променя, тъй като е предназначен за движение извън пътищата. А какви ще бъдат пътищата след края на света?

Lamborghini Aventador LP700-4

Този автомобил сякаш пристигна от бъдещето, като не спира да привлича върху себе си, като магнит, погледите на хората. Той със сигурност ви гарантира, че дори при паниката, обзела всички при настъпването на края на света, ще бъдете забелязан. А ако заложите на автомобил с черен цвят, хората вероятно ще ви вземат за предвестник на Апокалипсиса. Което не е лошо като край.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Lamborghini Aventador има 12-цилиндров бензинов двигател с обем 6,5 л и мощност 700 к.с. Моторът предлага 690 Нм въртящ момент, което позволява на суперколата ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди.

Porsche 911 Turbo S


Любителите на класиката, несъмнено, ще предпочетат да видят слънцето за последен път в безсмъртното Porsche 911. Обликът на машината практически не се променя още от първия модел 901, който се показва пред широката публика през 1963 г. С тази кола можеш да пътуваш и спокойно, и доста бързо.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Всичко зависи от настроението, но не бива да се забравя, че от 0 до 100 км/ч Porsche 911 Turbo S ускорява за 3.3 секунди. В него можеш да си спомниш всичко хубаво, което ти се е случило през живота.

Mercedes-Benz SLS AMG

Най-жестокият Mercedes - превъплъщение на легендарния 300SL, чиито врати се отварят нагоре (тип криле на чайка). Mercedes SLS разполага с атмосферен двигател с обем 6.2 л и мощност 571 к.с. Автомобилът не отстъпва като динамика на Ferrari 458 Italia, а и цените им да сходни. Макар, че стойността на колата при настъпване на края на света, едва ли би вълнувала някого.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
За разлика от Ferrari 458 Italia, Mercedes-Benz SLS AMG ти се иска не само да го гледаш, но и да го караш с газ до ламарината. Проблемът обаче е, че с него има опасност да изпревариш предсказанието на маите. И да напуснеш този свят преждевременно.

Nissan Leaf

За принципните природозащитници и екелозите идеалният автомобил за среща с неизбежното е електромобилът Nissan Leaf, тъй като по време на движение той не изхвърля вредни вещества атмосферата. Някой ще попита - защо да мислим за въздуха, когато него утре няма да го има? Явно обаче не познавате тези хора - те до последната глътка въздух са верни на своите идеали.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Ако края на света настъпи в момент, когато свършат батериите на колата, може да я заредите отново - за 8 часа от стандартната розетка или от специална станция с по-голяма мощност. При втория варинт ще получите 80 % зареждане и възможност за още 130 км. Най-вероятно - последните.

Bentley Continental GT


Още един знаков представител на мощните автомобили. С него можете да предизвикате края на света и по-рано от предсказаната от маите дата. Достатъчно е да настъпите педала и да чуете звука от ауспуха. Само заради този звук си заслужава да изберете Continental GT за своята последна кола.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
А ако в деня на Страшния съд вали сняг - още по-добре. Автомобилът разполага със задвижване и на четирите колела, което ще ви осигури прекрасно забавление по заснежените пътища на Скандинавия, например. Защото е по-добре да си тръгнеш от този свят с усмивка на лице и напомпан с адреналин, отколкото треперещ в някой студен бункер.

Rolls-Royce Phantom


Не е задължително за този ден да имаш безумно бърз автомобил. Някой вероятно ще предпочете да напуснe света с голямо и уютно возило, в което можеш да се усамотиш с хубава жена. А за това е най-подходящ разкошният Rolls-Royce Phantom. Вярно, че в случая ще ви е нужен и шофьор, в противен случай няма да можете да обърнете внимание на вашия спътник.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
В салона на лимузината може да си пуснете филм, да пиете шампанско.. Изобщо - да правите, каквото си искате. Даже да излезете под дъжда и да останете сух, тъй като в тежките врати на автомобила има огромни чадъри.

ё-кросовер


Някой беше казал, че по-скоро ще настъпи края на света, отколкото руснаците да направят нещо наистина впечатляващо в автомобилостроенето. Да - сроковете за реализация на проекта бяха отложени с 2 години, което означава, че в серийно производство електромобилът няма да се появи (условието е маите да познаят).
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
Само че руснаците представиха вече няколко прототипа и предсерийни образци. Така че постижението им се брои.

P.S.

DeLorean DMC-12

Има и автомобил, с който можете да избегнете края на света и това е DeLorean DMC-12. Той се произвеждаше в Ирландия и бе предназначен за пазара в САЩ. Както е добре известно, с тази кола можеш да се движиш не само по повърхността на земята, но и във времето.
Топ 10 на колите, с които да посрещнеш края на света
За да преминеш в бъдещето (или да се върнеш в миналото) се нуждаеш от скорост 88 мили в час, което прави точно 141,6 км/ч. Само че, когато настъпи края на света, ще има паника и е много вероятно да не успееш са намериш място къде да го направиш. Така че е добре това да бъде сторено по-рано. И да бъде избрано време в миналото (бъдеще няма да има), където ще може да се живее безопасно.

0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Propov ( преди 11 години )
    Аз пък искам един масъл кар,нещо от първите Мустанг,Камаро и да газя екозащитници с него и да въртя гуми отгоре им и в това време да им крещя"Видяхте ли бе,видяхте ли,че не гоооолемите двигатели ще убият земята..." :)))
  • #29
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ами да ( преди 11 години )
    Много ясно, че няма бе-ем-фе -та. Никой не иска да умре с идиотска таратайка.
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе хора, много насериозно вземате статията! (И края на света :) ) Това не е класация - просто хубава забавна статия.
  • #27
    2 rate up comment 1 rate down comment
    селения ( преди 11 години )
    Точно Бугати,Ламборгини и Бентли не са никаква плява,а ти колко разбираш от автомобили и тяхната история -си личи по изказването ти.
  • #26
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    След като Бугати, Ламборгини и Бентли са са плява (за Нисан и руснака не претендирам) то останалото е пръст.
  • #25
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това да наричаш Bugatti Veiron плява говори за собственото ти ниво, за разлика от някои от немаловажните компании и марки които си изредил Veiron'a е истински НАДЕЖДЕН автомобил.
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 11 години )
    Turbo S ускорява за 2,9 сек. по GPS.
  • #23
    1 rate up comment 6 rate down comment
    ( преди 11 години )
    От тази класация бих изхвърлил Бугати, Ламборгини, Нисан, Бентли и нещастния руски напън. Нямат място до великани като ФЕРАРИ, ЛЕНД РОВЪР, ПОРШЕ, МЕРЦЕДЕС, РОЛС РОЙС и ДЕЛОРЕАН. Научете се да разграничавате плявата от зърното!
  • #22
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Никой нормален човек не може и няма да си мисли в каква кола ще бъде на края на света.По-скоро всеки би се запитал с кого,а не с какво иска да бъде.
  • #21
    6 rate up comment 2 rate down comment
    EE ( преди 11 години )
    Наистина малко хора могат да си позволят такива коли, но пък това не пречи много хора да ги харесват и да си мечтаят за тях. Трябва ли като карам 10-годишна кола да спра да се надявам ,че след някоя година ще си позволя по-новичка??? Иначе статийката е забавна .