IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти предсказаха най-популярните автомобилни цветове

Все повече от колите ще бъдат боядисани в зелено

Експерти предсказаха най-популярните автомобилни цветове

Компания BASF Automotive Coatings изготви списък на цветовете на автомобили, които ще бъдат най-популярни през следващите 5 години. В проучването са участвали специалисти от Северна и Южна Америка, Европа и Азия.
Експерти предсказаха най-популярните автомобилни цветове
Очаква се в близките години най-популярни за окрасата на автомобил да станат така наречените "натурални" цветове - нюансите на кафяво, зелено и синьо, а също така и ягодовото и медно-жълтото. Експертите предполагат, че все по-голяма популярност ще набира зеленото, докато сребристото, черното и бялото, в каквито са боядисани близо 65 % от автомобилите по света, постепенно ще останат на заден план.
През миналата година, по данни на един от най-големите производители и доставчици на бои - PPG Industries, най-популярният автомобилен цвят е бил белият. Второто място е са сребристото, което в продължение на 11 години бе лидер в тази класация.
В Европа през 2011 г. най-използвани са били черното, бялото и сребристото. В синьо са били боядисани 9 % от колите на Стария континент, в червено - 5 %, а в кафяво (златисто, оранжево или жълто) и зелено - по 2 %.
 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    AntiDosho ( преди 11 години )
    Samo dosheto shte ostane s rozova Micra shtoto e GEI
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Бялото до голяма степен се предпочита, защото при корпоративни сделки тези коли лесно се брандират. На бял фон логото на всяка фирма изпъква, докато например червеното лого на Шуменско се губи на фона на една червена кола - въпреки че брандират и такива коли.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Този viper и в "пембено" да беше боядисан, пак го взимам
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Самият аз не знам какъв цвят ще харесам след 2 или 5 години, но предполагам, че "експертите"вече подсказват на фирмите че е време да се конкюрират и с нови (стари) цветове.Така ще "избираме" това, което ще ни предлагат.