IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Mercedes-Benz ще получи надуваеми предпазни колани

Системата Beltbag предпазва гърдите от сериозни наранявания

И Mercedes-Benz ще получи надуваеми предпазни колани

Автомобилите Mercedes-Benz също ще бъдат снабдени с надуваеми колани за безопасност на седащите на задната седалка пасажери. Новата система носи името Beltbag и намалява сериозно риска от травми по гърдите на пътниците при директен удар.
И Mercedes-Benz ще получи надуваеми предпазни колани
При инцидент за коланите, които действат на принципа на въздушна възглавница, отговаря специален генератор. Той пуска газ в многослоевите колани, в резултат на което широчината им се увеличав и това позволява за равномерно разпределяне на натиска и съответно по-малко натоварване и по-малък риск от травми върху гърдите.

Първият модел, снабден с тази система, бе всъдеходът Ford Explorer от най-ново поколение, който се появи на американския пазар през 2010 г. От догодина с Beltbag ще разполага и Ford Mondeo. Надуваемите предпазни колани се оказаха доста популярни сред клиентите в САЩ – над 40 % от купувачите на Explorer си ги поръчаха за своите автомобили.
 

Тагове: beltbag
0 от 500