IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическа триколка от Португалия

Veeco RT има само 108 к.с., но разполага с 450 Нм въртящ момент (Видео)

Електрическа триколка от Португалия

Електрическа триколка от Португалия
Един от малкото автомобили с три колела на пазара идва от Португалия Той е спортен, напълно електрически и се нарича Veeco RT.

Возилото е проектирано и произведено в Португалия, като е съвместна разработка на местната компания VE и един от големите технически университети в Лисабон. Една от основните задачи на производителите е била да конструират добре изглеждащ автомобил, който се отличава от останалите електрички на пазара.

Затова те са заложили на триколка, имаща две колела отпред и едно отзад. Задното колело е свързано с електромотор, който отговаря за задвижването на возилото. Мощността му е едва 108 к.с., но благодарение на въртящия момент от 450 Нм, Veeco RT е способен да ускори от място до 100 км/час за само 8 секунди. Максималната скорост на движение е 160 км.

Португалците предлагат два вида батерии за двуместния Veeco RT. С по-слабата, която има капацитет 16 кВтч, возилото може да измине около 200 километра. При втората (48 кВтч) автономията на колата достига 400 км.

Цените на Veeco RT ще бъдат обявени в края на тази година, а продажбите му ще стартират в началото на 2013 г.

Тагове: veeco rt
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    като вземат да ми обясняват за тоя въртящ момент.... това на електромотора, а после какво? има ли трансмисия , колко е главното предаване? тези неща са от значение , особено ато не е казано до какви обороти се развърта ел. мотора. поне кажете оборотите - аз ще се сетя за останалото.
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    това чудо изглежда все едно не са им стигнали парите да го довършат и са го направили само отпред...или все едно е делнат от средата... :)))
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    DANte ( преди 11 години )
    Хубав дизайн отпред. Язък, че е триколка.