IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TVR сменя автомобилите с вятърни турбини

Целта на компанията е да запази работниците си

TVR сменя автомобилите с вятърни турбини

Една от легендарните марки за спортни автомобили – TVR, ще смени обекта си на дейност. Вместо да пуска на пазара познатите безкомпромисни състезателни коли, тя ще се насочи към производството на вятърни турбини.
TVR сменя автомобилите с вятърни турбини
Решението е на собственика на TVR Николай Смоленски. Руският банкер е на мнение, че въпреки всички инвестиции, направени за разработка на нови спортни кола от марката, проектът е обречен заради непрекъснато растящите разходи и високите очаквания от страна на клиентите.

За да съхрани компанията и да осигури работа на сътрудниците в завода на TVR в Блекпул, Смоленски смята да започне производството на вятърни турбини. Като при тях ще използват голяма част от технологиите на TVR.

„Подобно решение никак не е лесно – коментира руснакът пред английски журналисти. – Опитахме се да върнем добрите времена за TVR с разработката на 3 нови модела, които обаче към момента са само прототипи. Всичко вървеше много добре, но разходите са прекалено високи. За да ги покрием, ще се наложи да продаваме тези коли на цена около 200 000 паунда, което е безмислено”.

Трите нови модела, които TVR разработваше са купето Tuscan Mk2 с двигател от Corvette, Cerbera Mk2 с турбодизелов мотор, произведен от BMW, както и електромобил.

Тагове: tvr
0 от 500