IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi прекратява производството в Западна Европа

Ще снабдява Стария континент от Тайланд и Япония

Mitsubishi прекратява производството в Западна Европа

Mitsubishi прекратява производството в Западна Европа
Заради слабия бизнес в Европа японският автомобилен производител продава своя завод в холандския град Роден на символична цена, предаде Ройтерс.

Новият собственик е местният производител на автобуси VDL, а по този начин японците слагат край на автопроизводството в Западна Европа. VDL придобива завода NedCar на символичната цена от едно евро, при условие, че ще запази 1500 работни места, обяви Mitsubishi в сряда.

Един от кандидатите за NedCar бе BMW Group, който още през миналия месец обяви, че обмисля възможността да закупи предприятието. Според репортаж на японски телевизионен канал VDL може да сключи договор с немската компания и така да започне производство на автомобили за BMW.

Баварският концерн е в търсене на подобно сътрудничество, за да съкрати разходи. Той вече обяви, че ще задълбочи и сътрудничеството си с Toyota.

В Холандия досега Mitsubishi произвеждаше моделите си Colt и Outlander. В бъдеще японците ще снабдяват европейския пазар от Тайланд и Япония.

Още икономически новини за пазара на автомобили четете в Investor.bg

Тагове: bmw group mitsubishi nedcar vdl
0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Може да се види какво може и да се чуе двигателя на Мицу как мърка:
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Оутлендър и Мицубиши,като цяло не слагат никакви двигатели на PSA.По-рано слагаха да,но в момента цялата им гама двигатели са си собствени,много надеждни,икономични и здрави.Колите са им същите.Чудесни са и жалко,че не се купуват в Европа.П.П. Стефан лъже.Ако беше чул двигателя на Мицу и на ФВ щеше задължително да избере японското по простата причина,че новите им дизели са много тихи и нямат никакви вибрации.Направен е по тяхната първа в света система за безстепенно газоразпределение MIVEC.
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Стефане купи си Оутлендър(ако ти е по възможностите) той е с 2.2 на PSA и е много, много надежден и откъм мотор и ходова част, електроника .....всичко.М/у другото за по-стари модели съм чувал, че са с дизел на ВАГ.За Лансер сигурен ли си?Ако е така ЖАЛКО.От дизелите на ВАГ и *** за зеле не става с изключение на 3.0 и 4.2
  • #2
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "VDL придобива завода NedCar на символичната цена от едно евро, при условие, че ще запази 1500 работни места" Страхотна постъпка на японците. Продават завода си за 1 евро, за да запазят работните места на 1500 човека. Ето за това винаги ще се възхищавам на тази нация!
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Стефан ( преди 11 години )
    Бях сред желаещите да си купят Лансер, но като чух фолксвагенския дизел вече я забравих тази марка