IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI възражда Traveller

Компанията увеличава моделите си до 10 на брой

MINI възражда Traveller

Инженерите на MINI активно работят върху възраждането на модела Traveller. Премиерата на третото поколение на този автомобил трябва да се състои до края на година. Към момента машината преминава тестове (така нареченото муле), по време на които дори бе снимана от фотографи на автомобилни издания.
MINI възражда Traveller
Оригиналната версия на MINI Traveller представляваше компактен миниван, като за направата на екстрериора на някои негови модификации е изплолзвано дори дърво.
MINI възражда Traveller
В основата на новото поколение на автомобила е платформата с предно предаване UKL. Съдейко по снимките машината е на основата на Countryman, но е по-широка и с по-голямо междуосие.
MINI възражда Traveller
Всъщност MINI Traveller е само част от новата стратегия, която компанията предприе. Планира се в близко бъдеще моделите на марката да нарстнат на 10, като за целта BMW Group, която е собственик на MINI, ще инвестира над 315 млн. евро.

Тези пари ще отидат за модернизиране на завода в Оксфорд, където се сглобяват колите, за завода за пресоване на метал в Суиндън и за предприятието в Хемс-Хол, където се произвеждат двигателите.

Заради увеличаване на производството на MINI се преговаря и за наемането и реорганизация на завода на Mitsubishi в Холандия. Японците смятат да напуснат предприятието NedCar след края на годината и от BMW се надяват да успеят да го вземат.

0 от 500