IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes е с най-високо доверие в Германия

Немците обаче не са доволни от днешните автомобили

Mercedes е с най-високо доверие в Германия

Mercedes е с най-високо доверие в Германия
Германците не са доволни от качеството на днешните автомобили. Това показва проучване на пазара, проведено от агенциията за анализи J.D. Power and Associates и организацията Auto Test.

Според него немците, които притежават двугодишни автомобили са очаквали по-добро качество, по-ниски цени и идеално сервизно обслужване. Изследването е въз основата на онлайн-оценяване от страна на 14 296 немски шофьори. То показва, че през 2012 г. средното ниво на удовлетвореност от автомобилите в Германия бележи спад, като е оценено със 782 т.

В борбата за най-добра автомобилна марка са участвали общо 31 автомобилни бранда, които е трябвало да бъдат оценени по 4 критери - привлекателност, стойност на колата и на нейната поддръжка, качеството на автомобила и удовлетворение от обслужването в сервизите на дилърите.

Първото място в крайна сметка заема Mercedes-Benz с 824 т., пред Toyota с 808 т. и Mitsubishi, който изпревари само с 1 точка Mazda - 799 срещу 798 т. Компаниите BMW и Volkswagen си поделят петата позиция с еднакъв резултат - 791 т.
 

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    nsmhnvkozg ( преди 11 години )
    Iey4jr lvglvnilukjg
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Venkateswararao ( преди 11 години )
    This info is the cat's pjaaams!
  • #13
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам колко са хубави Меро,но само ще спомена за мой познат с МЛ 350 ЦДИ на 5 г.купен чисто нов,на 120 000 км миналата седмица влезе в бокса за смяна на скоростна кутия.7000 лв ще му струва удоволствието.Преди няколко месеца смени спирачни дискове и спирачна помпа.Гаранционно са му сменяли в началото и борд компютъра.Дребните проблеми,като датчици и др.подобни не ги броя.Колата само в представителството на МБ е обслужвана.Честно казано доста проблеми и доста пари за нищо.
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Бавареца ( преди 11 години )
    Меро си е Меро!
  • #11
    13 rate up comment 3 rate down comment
    до thegangstagentle ( преди 11 години )
    Не знам как е било в Есен, но аз съм бил известно време в Дюселдорф и почувствах осезаемо как немците си държат на немското и как смятат останалите за малко под тях. А ако на това не му казваш шовинизъм, то тогава трябва да е национализъм, което е вече по-силно. За футбола, всеки харесва различно. За мен например най-класно първенство е в Англия. Не отричам, че немските коли също са добри, но чак такова превъзнасяне, аре нема нужда ;)
  • #10
    11 rate up comment 10 rate down comment
    до бб ( преди 11 години )
    те пък немските автомобили такова удоволствие носят, че направо се насираш от кеф, хеле пък мерцедесите, с големите двигатели и малките коне.Просто в България все още си мислим, че що е немско то е юнак, ама не е баш така. И по статистика, наистина мерцедес е вече много назад. Ама понеже немците не са шовинисти та затова не знаят това :))
  • #9
    8 rate up comment 10 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    "Това не може да се оспори,защото мога да те зарина с инфо." Ами давай!Зарини ни с инфо!Гледаш само картинките в списанията и четеш статиситиките.А после се пишеш за експерт по форумите. Това не става с гледане,брат'чет.Вземи се качи в една кола,защото удоволствието от шофирането няма как да се покаже в статистика! Пък после пак ела да ми цитираш лозунги какви били немските, а кави японските коли! Всички са хубави за този който ги харесва!
  • #8
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хаха японските били като реал и барса хахаахахах, японските са като челси и ман сити ,новоизлюпени отбори (марки) изпонакупували най-добрите футболисти (дизайнери) които са за продан и тепърва започват да пишат историята с много пари, когато реал (мерцедес) е правил история и побеждавал всички,то челси (да кажем тойота) са били не лош отбор,но далеч от купите,за това фенчета на японските коли не посягайте на иконите,правете си здравите но безвкусни коли и им се радвайте :)
  • #7
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мерц е точно като Байерн или Бенфика- непостоянен с лошо качество. Еталонът за здравина са японските автомобили. Това не може да се оспори,защото мога да те зарина с инфо. Точно японските коли са като Реал Барса - недостижими в надеждността си и потребителското задоволство. Класи над всички останали коли.
  • #6
    11 rate up comment 8 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Германците били шовинисти? Ами израснал съм в Есен-Северен Рейн Вестфалия, което е сърцето на Германия и такова нещо като шовинизъм няма, ако кажете за французи, англичани или шведи, особено шведи, съм съгласен, но германците и да са, са много по малко шовинисти, сравнени с посочените народи.А Мерц, сравнен с другите автомобили е като Испания-Реал и Барса, сравненас Германия-Байер , Португалия-Бенфика и Порту- Италия-Милан, Ювентус. Всичките играят добър футбол, но постоянната класа е в Испания