IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford леко обнови F-150

Промените са козметични и са само във външния вид на пикапа

Ford леко обнови F-150

Ford представи обновения F-150 както си му е редът - в ранчо в Тексас. Пикапът, който е най-продаваният автомобил в САЩ през последните години, е получил решетка на радиатора в стила на семейството всъдеходи Super Duty, по-изразени предни светлини, в които като опция могат да бъдат добавени и ксенони. В списъка с допълнителни опции на обновения F-150 се включва и мултифункционална сензорна система MyFord. Купувачите ще могат да избират между 18 и 20-инчови джанти.
Ford леко обнови F-150
Техническите характеристики на пикапа си остават същите, тъй като наскоро моторите бяха обновени. Машината се предлага с 3.7 литров двигател V6 Ti-VCT с мощност 302 к.с., 5.0 литров V8 Ti-VCT (360 к.с.), 6.2 литров V8 (411 к.с.) и 3.5 литров би-турбо V6 EcoBoost, който произвежда 365 к.с.

Всъщност обновяването на F-150 е хитър маркетингов ход от страна на Ford. Вместо да се чака цялостно обновяване компанията непрекъснато вкарва в модела нови технологии. През миналата година пикапът получи 2 вариант на V6 двигатели, а сега се променя леко и на външен вид.

Това изглежда радва клиентите, тъй като за последните 13 месеца 55 % от продадените F-150 са оборудвани с новите 3.7 литров V6 или с 3.5 литров V6 EcoBoost с двойно турбо.

Като цяло пълноразмерните пикапи са четвъртият по големина сегмент на автопазара в САЩ. Само през тази година са продадени над 1.6 млн такива машини, като очакванията са този сегмент съвсем скоро да заеме трето място.

Тагове: ford f-150 super duty
0 от 500