IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изкупиха лимитирания C63 AMG Coupe Black Series

Цената на колата бе 230 000 лева.

Изкупиха лимитирания C63 AMG Coupe Black Series

Изкупиха лимитирания C63 AMG Coupe Black Series
Холандското издание Telegraaf съобщи, че лимитираният модел Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series е напълно изчерпан. Всички 800 произведени бройки от колата са доставени на своите собственици, като са били предплатени още в началото на годината.

Плановете на Mercedes-Benz и AMG предвиждаха производството на 650 екземпляра от този модел, но след натиск от дилърите на марката бройката бе увеличена до 800. Цената на колата бе около 230 000 лева, но според анализатори тя вече е по-висока, тъй като моделът не се предлага на пазара.

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series се явява върховата версия на настоящия C-Class Coupe. Моделът се оборудва с атмосферен V8, който доставя 517 к.с. и 620 Нм. Двигателят се куплира с трансмисията AMG Speedshift със седем степени, която е с двоен сух съединител и има четири режима на работа. Въртящият момент на двигателя се предава към задните колела посредством диференциал с ограничено приплъзване.

Благодарение на всичко това най-мощният някога произвеждан C-Class е способен да укори от място до 100 км/час за само 4.2 секунди.

Още за Mercedes-Benz C63 AMG Coupe Black Series

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не съм фен на Мерцедес, но спецялно този екземпрляр като излезна по списанията, много ми хареса.Принципно съм в среда от хора които предимно карат БМВ-та и като им споделих и те го харесаха.Значи по мойте заключения моделът си е добър, жалко че е лимитирана серия и няма да можем да се докоснем от близо до него(някой ден)!
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Наистина AMG машините нямат прецизността на Порше и Ферари, спомнете си теста на Кларксън с sls, Мей с 458 и Поршето в Америка, но от AMG-то ми-cl63 от 2010 със сигурност мога да кажа, че въпреки тежестта и известната тромавост при маневриране, всяко еднo AMG е способно да ви накара да се израдвате максимално на рева на двигателя, на обстановката, на окачването и на трилъчето усещане.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    А за този C63 AMG да не губим надежда,мисля, че постоянно се предлага,макар и не като Black series,а и откъдето и да го погледнеш си е красив расов кръстосвач!
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Triforce трите коли-БМВ М3,Мерцедес С63 AMG и Лексус IS-F са от един клас спортни седани и в You Tube е пълно с техни сравнителни тестове и коментари.И още нещо-минуси пиша само за цинизми, а плюсове-за остроумие или смислен анализ,независимо от марката,и ....не се гневи заради едни дрънгели,както ги нарича колите известния Дошо :)
  • #4
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    И този под мен натряскал минуси на феновете на немското. Като не те кефи Мерцедес, бягай в другите статии. Какъв Лексус бе човек? Тука говорим за спортни машини, какъв Лексус?Да си чувал репликата на Джереми Кларксън за БМВ М3?Това е оригиналът и другото са копия! И това бяха Ауди и Мерцедес. А Лексуса го нямаше никъде в конглокентите. Нали е супер, с амнайсет скорости, с не знам си какъв диференциал, с не знам си каква настройка?Това са коли за каране, не за возене!
  • #3
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Има и трети - Lexus IS-F.8-цилиндров,8-степенна автом.скор.кутия, диф. с ограничено приплъзване,с комфортна настройка на окачването (за ценителите на лукса в спортния му вид)
  • #2
    14 rate up comment 15 rate down comment
    CSL ( преди 11 години )
    спортните коли са две АМГ и Мсилата...другото са аналози и подобия :Д ;)
  • #1
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Mikan ( преди 11 години )
    Хубавото му на този мерджан е че, двигателя е атмосферени търпи на много силови доработки! И все пак, много кинти за С класа...