IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италия обяви война на Ferrari

Масови проверки на шофьорите и собственици на автомобили с тази марка

Италия обяви война на Ferrari

Луксозно Ferrari преминава през малко италианско градче и бива спряно от полицейски патрул. Униформените искат от шофьора свидетелството за управление, документите на автомобила и специална декларация за платен данък на автомобила.
Италия обяви война на Ferrari
Подобни неща се случват непрекъснато из цяла Италия, където водачи на автомобили Ferrari и Lamborghini са обект на непрекъснати проверки.

Основото при тях е да бъде проверено дали те са платили данък за това, че карат луксозен и скъп автомобил, чиято цена може да достигне $1.5 млн. Акцията е част от войната, която подеха властите със събоствениците на автомобили, мамещи държавата.

Оказва се, че до момента те са нанесли щети на хазната в размер на $2.5 млрд. Общите загуби от неплащане на данъци върху скъпи имоти, яхти и дори нощни заведения възлизат на $12 млрд. До момента са арестувани 80 души, а общо 2000 се разследват.


Тези действия на властите, разбира се, срещат и съпротивата на някои хора. Само за последната година бяха регистрирани над 250 атаки с писма-бомби срещу офиси на Националната агенция по приходите. Един бизнесмен дори държа в продължение на 6 часа заложници в офис на службата, след като отказа да плати дълг на стойност $1250.

Други противници на акцията пък прибягват до различен подход. Бизнесмен от Перуджа, притежаващ 7 луксозни автомобили Ferrari, Maserati и Mercedes-Benz прехвърлил колите на майка си. След проверка се оказва, че за последните 3 години той е укрил над 7 млн. евро от продажба на недвижими имоти. Негов „колега” пък е още по-изобретателен, като прехвърля собствеността си на свой служител. Така се оказва, че водопроводчик от Пескара има 30 банкови сметки и 3 автомобила Ferrari.

Според някои собственици на луксозни коли действията на властите са правилни. Един от шефовете на фенклуб на Ferrari обаче признава, че много собственици на коли от тази марка просто регистрират колите на други хора или фирми, и по този начин ги управляват без проблеми.

Доказателство за това е фактът, че 1/3 от собственици на автомобили Ferrari и Lamborgini в Италия са декларирали доход от под $30 000 за година. Което е смешно с оглед цените на самите коли.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Пропов, и аз мога да чета и разбирам какво пише в статията. Това което съм написал е един друг поглед над статията. Малко по-нетрадиционен начин да кажа, че статията е дословно изкопирана от някой американски сайт без да се вложи мисъл. Ама на някои трябва да им се превежда какво съм написал.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 11 години )
    До 66Е за теб това ли е важното в статията?!В каква валута са цифрите няма значение.Важното е ,че богаташите мамят на едро и безсрамно.Друг въпрос е защо чак сега са се сетили властите да си търсят парите.Според мен колите да се конфискуват и да се пуснат на изстрадалия народ малко да се покефи като компенсация.
  • #10
    14 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Навсякъде в статията се говори в долари: $1.5 млн, $2.5 млрд, $12 млрд, $1250, $30 000. Откога италианците работят в долари!? Да не би тези дни да са сменили еврото с долар там, а ние все още да не знаем!?
  • #9
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Кико ( преди 11 години )
    До Negur:Прави си, ама и BadKid е прав!
  • #8
    5 rate up comment 10 rate down comment
    mulat ( преди 11 години )
    dobre ve negur ,dai togava da izmislim kvo da otkradnem,kva dalavera da spretnem ,aaa
  • #7
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Negur ( преди 11 години )
    Много ми харесва как под всяка новина БЕЗ значение от естеството винаги някой стига до "скапана държава" :D Хаха престани да злобееш българино!
  • #6
    28 rate up comment 13 rate down comment
    BadKid ( преди 11 години )
    Най-убитата държава е ***. Червив народ, култура, беззакония. Рай за престъниците. Амин!П.С. - И аз съм Българин, но ме е срам!
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Афродита ( преди 11 години )
    никога в България :)
  • #4
    35 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А пък в *** едно Ламбо беше спряло на пешеходна пътека и не откриха собственика :-) защото те нали у нас са под път и над път и не се знае на кой може да е автомобил за 600000лв
  • #3
    35 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А кога в България?