IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новото Santa Fe (ix45)

Предлага две версии - дълга база със 7 места и спортна версия с 5 места.

Ето го новото Santa Fe (ix45)

Въпреки че автомобилното изложение в Ню Йорк е насочено предимно към местните производители, азиатците не пропускат подобно мероприяние и го използват за показване на интересни нови модели. Hyundai, например, представи своя нов кросовър Santa Fe (ix45) с кардинално изменена външност.
Ето го новото Santa Fe (ix45)
Третото поколение на машината е получило модернизиран екстериор, основан на стилистичните решения на фирмата, които видяхме в нейните последни модели. Промени има и в интериора, където се появява трети ред седалки. Той може да бъде поръчан допълнително. В системите за активна безопасност са включени въздушни възглавници, защитаващи коленете на водача, система за предупреждение при напускане на лентата на движение, система за помощ при паркиране и мултимедийна система Blue Link.

Всъщност показаните в Ню Йорк модели са два – стандартен Santa Fe (дълга база) и Santa Fe Sport. Разликата между тях е в предлаганите мотори и размерите, както и в някои допълнителни опции. За спортната версия Hyundai предлага два бензинови GDI двигателя с обем 2.0 и 2.4 литра. Първият е с турбина и развива 264 к.с., докато вторият е атмосферен и мощността му е 190 к.с. Тази версия е само с 5 места.

Стандартният Santa Fe, който има 7 места, се предлага с 3.3 литров GDI агрегат с мощност 290 к.с. Всички мотори се комбинират с 6-степенна автоматична трансмисия SHIFTRONIC с възможност за ръчно сменяне на предавките.

Той има разстояние между осите от 2800 мм, като се простира на дължина от 4,905 мм, височина от 1,690 мм и широчина от 1,885 мм. При версията с пет места, размерите са: междуосие - 2,700 мм, дължина - 4,690 мм, височина - 1,680 мм и широчина - 1,880 мм.

Информация и снимки: Hyundai

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз съм горд собственик на такова, до сега съм карал какви ли не коли, но никога не съм очаквал корейците да направят толкова хубав автомобил. Качеството на материалите в интериора могат спокойно да се конглокират с тези на Audi, да не говорим за VW и други. А що се отнася за здравината, 5 години гаранция без ограничение на пробега ви дава отговор на въпроса, ако им стиска да я дадат и Mercedes, BMW, Audi или VW, тези толкова "здрави" марки
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Данните на TUV въобще не са негативни за Хюндай. http://***.anusedcar.com/.Санта Фе например е с далеч по-добър рейтинг от БМВ X5
  • #12
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Заради кризата се търсят евтини кошници. Затова Хюндай са в някакъв възход. Но ако продължават да им се трошат толкова бързо колите - ще е за кратко. Също така е време да си намерят собствен стил. Досега само копират от този и онзи.
  • #11
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    В днешния AutoBild Hyundai i30 прави на пух и прах другите от неговия клас.Половината статии в списанието бяха за Hyundai,включително и за Skoda.VW/Audi/Skoda вземали специални мерки,конкретно против Hyundai,защото очевидно корейците ги надигравали в тяхната игра,цитирано дословно,в сърцето на Европа.Колкото и заобиколно да го казват германците,все пак си признават,че за година и половина направо ги е утрепал и то родната им Германия.Прочетете,интересни неща пише.
  • #10
    8 rate up comment 10 rate down comment
    No1 K-power'hor ( преди 12 години )
    На мен ми прилича много на Б'агер за мачкане на комплексирани чалга *** от германия!!! Хехе
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    ето дори хюндай започват да правят така,че повечето им модели да изглеждат еднакво,но с различна големина,то е ясно има криза в автомобилният дизайн и това е пределно ясно,просто формите,размерите и цветовете, които могат да се харесат в комбинация са започнали да се изчерпват,много ми е чудно след 20г как ще изглеждат автомобилите,за следващите 10 не се чудя,защото едва ли ще има някаква революция;
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    45 ( преди 12 години )
    симпатяга
  • #7
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не е лош дизайна (крадения). Но периода на полуразпадане на химичния елемент Хюндай е точно година и половина. Значи за три години е леш.
  • #6
    13 rate up comment 8 rate down comment
    до ... ( преди 12 години )
    Много прилича на Форд Куга наистина, дадох ти минус. Ако не беше писал "Хайде почвайте с минусчетата." щях да ти дам плюс.
  • #5
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Edva li?Koga e minavala TUV?Te samo v AutoBild sa na 1vo miasto.Pri TUV nestava s pari(dolni koreici).Na dve godini sa bez pari.kakvo da komentirame pove4e. BOKLUCI