IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Себастиен Льоб катастрофира

Латвала поведе пред Солберг, а Льоб отпадна от рали Португалия.

Себастиен Льоб катастрофира

Тактиката на двамата съотборници от Ford Яри-Мати Латвала и Петер Солберг проработи, след първите етапи на рали Португалия (4-ти кръг от WRC) и двамата оглавиха класирането, с малка разлика помежду им, след 4-тия скоростен етап.

Лидерът в класирането до момента Себастиеен Льоб (Citroen) катастрофира тежко в третата скоростна отсечка и сред като потроши окачването на автомобила се отказа да продължи. До тогава шампионът се движеше на трета позиция.

Вчера тимът на Ford предпочете да кара по разчистените от прах макадамови отсечки, стартирайки от по-задни позиции,а Citroen избра странна тактика, започвайки в челото на колоната. Обяснението от френския тим бе, че няма да се мъчат от прахоляка на каращите пред тях. При промяна на метеорологичните условия нещата добиваха обратен ефект, както и се случи. Ford имаше по-добро сцепление в първите два нощни етапа, но имаше много трудности, след като се изсипа проливен дъжд и стана хлъзгаво. 
В крайна сметка Ford е лидер до момента, като Яри-Мати Латвала излезе с крехка преднина от 2.6 секунди пред съотборника си  Петер Солберг. Основният им конкурент вече е само Мико Хирвонен със Citroen, който изостава с 5 секунди до момента.

"Мисля, че като цяло беше добра вечер. Не беше лесно, но мисля, че заслужихме нашите позиции", заяви Латвала.
Танак от M-Sport Ford изостава на четвърта позиция. Той бе много бърз през цялата вечер, а в четвъртата скоростна отсечка спечели етапен успех, побеждавайки  заводските пилоти. Пети е изгряващата звезда на  Citroen Junior – Тиери Ньовил, който е на 20 сек пред Мадс Остберг с  Adapta Ford. Нощта беше лоша за тимът на Mini Prodrive. Дани Сордо спря заради проблем с електрониката, а местният любимец от  Italia Motorsport Арминдо Араухо прекаара пет минути извън пътя.

Временно класиране след SS4:


 1. Яри-Мати Латвала Ford 25m04.6s
 2. Петер Солберг       Ford + 2.6s
 3. Мико Хирвонен     Citroen + 5.0s
 4. От Танак                М-Sport FORD + 15.7s
 5. Тиери Ньовил       Citroen Junior + 34.0s
 6. Мадс Остберг      Adapta Ford + 53.3s

Тагове: wrc
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ралито е изключително интересно, с доста трудни условия, жалко, че толкова екипажи отпаднаха в първите етапи
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Latvala ( преди 12 години )
    Егати. И Фордовете катастрофираха. Сякаш има някаква прокоба в тоя ***. Не мога да си го обясня. Първо и второ място, като до тях е само Хирвонен, който не е толкова силен колкото Льоб, особено в Португалия. Сега ще стискам палци за руснака Новиков, който след втория ден е на 36 секунди зад Хирвонен. Всичко може да се случи, като гледам времената в отделните етапи.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    kvaizar ( преди 12 години )
    sazhaliavam se, SEB...