IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mindset E-Motion е свръхлек и икономичен

Електроавтомобилът е дело на бивш инженер на Volkswagen

Mindset E-Motion е свръхлек и икономичен

Семейството на хибридни и електрически автомобили ще се попълни с още член. Това е хибридното купе Mindset E-Motion, чието серийно производство е предвидено за началото на тази година.


Създател на този необичаен, поне на външен вид, автомобил е Мурат Гунак – бивш инженер на Volkswagen, който в момента има собствен бизнес в Швейцария. Неговият първи проект бе трицикъла twike.me, който обаче така и не бе завършен. С втория му провървя доста повече.

Какво всъщност е Mindset E-Motion? Купето с дължина 4260 мм напомня донякъде знаменития модел Berlinetta от 50-те години на миналия век. Тежестта на автомобила е малко над 1000 кг, като разполага с бензинов, едноцилиндров двигател, комбиниран с електромотор. Общата мощност е 134 к.с., а максималният въртящ момент 220 Нм. Предлага се в 2 модификации – с предно задвижване или 4Х4.


От 0 до 100 км/ч хибридът ускорява за 7 секунди във версията с предно задвижване и за 4 секунди във варианта със задвижване и на четирите колела. Максималната скорост е ограничена по електронен път до 150 км/ч. Изцяло на електрически режим машината може да измине около 400 км., а при специална настройка Range Extender и пълен резервоар пробегът достига до 1900 км.

Mindset E-Motion може да се похвали и с революционни литиево-йонни батерии, които все още не са официално одобрени. Те са с мощност 52 кВт и тежат само 200 кг., но производителността им е с 200 % повече от тази на обикновените акумулатори. За сравнение батерията на Tesla Model X e 56 кВт и тежи 400 кг.

Що се касае до зареждането, хибридът е всеяден. Той може да взима ток от обичайна розетка в мрежата, но освен това разполага и със слъчнева батеря. Притежава и система за рекуперация на енергията при спиране.

Тагове: mindset e-motion
0 от 500
  • #38
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Хахаха, минуса съм му бил цъкнал. Аз чак сега влизам бе ***.А то през 90те години на миналият век, ако кажеш на някой, че ще съществува кола, като Вейрон, то всеки щеше да ти се изсмее, както сега се опитваш ти.Но днес Вейрона съществува...сещаш ли се? Като стана дума за физични закони- можеш ли да ми обясниш, защо самолета Су27 не си чупи крилата, когато изпълнява така наречената "Кобрата на Пугачов" без да си чупи крилата, противречейки на законите на физиката? Пример от миналият век..
  • #37
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Според мен Аутомедиа по най-добрия начин,т.е.безпристрастно,поднася новостите. Но желанието за краткост понякога води до погрешно тълкуване, нормално е.
  • #36
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    не този който е писал статиятя е ***,а разбирателите с коментарите,какво е виновен човека че колата набира за под седем секунди
  • #35
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Това МПС на този иначе известен дизайнер според написанто все още се изпитва, но интересното е пояснението за "револционните" батериите-сякаш той си ги е измислил, а не фирмите, които денонощно мислят как да прибавят поне 1 квт, изпробвайки всички елементи от менделеевата таблица за материали за батериите.
  • #34
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до: Ime ( преди 12 години )
    Веднага цъкна минуса кретенче.Вместо да го правиш вземи се замисли колко си глупав.Ако можеш да ми намериш автомобил над 1т. в цялата автомобилна история на света,който със 134 к.с. ускорява за 7 сек. до 100 км/ч ти се извинявам и ще призная,че аз съм ***.Ако не можеш *** оставаш ти.Ето виж,давам ти шанс да опровергаеш тезата ми,че не си глупав.Докажи го!
  • #33
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до: до 123 ( преди 12 години )
    Аз проблеми нямам ,но явно ти имаш и си се засегнал от това,че си от топ *** за които сам говориш.Не съм съгласен с това,че глупаците,като теб приемат всяка статия за достоверна и вярна.В конкретния случай статията е плод на нечие въображение или е преведена невярно,но това не пречи на такива като теб да и вярват.По същият начин действат АутоБилд,като облъчват феновете си с по-малко умствен багаж,а те вярват ли вярват в лъжите и фалшивите тестове.
  • #32
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до: Ime ( преди 12 години )
    За пореден път доказваш интелектуалното си ниво.Всъщност липсата му.Само ще те питам,трябва ли да докажеш,че ако си потопиш ръцете в една тенджера с вряща вода ще изгорят или не трябва.Има си механични и физични закони,които не се доказват.Явно тези неща си ги пропуснал,когато си ходил на училище.Та за конкретния случай,няма какво да се доказва.Автомобил със 134 к.с.,ако ще турбо,реактивен или космически двигател да има не може и няма как да ускори автомобил над 1т. за 4 или 7 сек. до 100км/ч
  • #31
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Това ни е природата от одеве това им разправям, ама те щот са много умни и начетени, та ми говорят за ускорение...Не споменавам как се изказва срещу техническите данни, без да може докаже с други тaкива, че не е вярно. Особено след като няма дори реална база за сравнение.Не успяха да разберат и, че не твърдя да са верни. А че те не могат да докажат обратното... ама за тях едно и също... Не е лесно да си *** и да наричаш другите такива. /сигурно от опит го знам, плюйте спокойно/
  • #30
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до 123 ( преди 12 години )
    Не разбрах какъв ти е проблема?Би ли обяснил какво искаш да кажеш и с какво не си съгласен?Освен да си се засегнал за нещо което си спамил анонимно или с друг ник различен от 123 А ако се бориш да се включиш в групата на топ-*** действай.Не е толкова трудно гледай Дошо,doc,Cenitell -ярки примери по пътя на "славата".Или ти просто така -за спорта.
  • #29
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Това ни е природата ( преди 12 години )
    Той и Шопа като гледал Жирафа в зоопарка казал: "Те такова животно нема!" Какво ви пука дали 4,7 или47 сек.А тесните гуми не са пречка за добро ускорение, но за спиране определено са по неефективни.