IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 208 хвърля ръкавицата на Volkswagen Polo GTI

Французите тестват „заредена” версия на автомобила

Peugeot 208 хвърля ръкавицата на Volkswagen Polo GTI


В Скандинавия започнаха тестове на „заредената” версия на хечбека Peugeot 208. С него французите ще се борят за място под слънцето в класа, където най-големите им конкуренти ще бъдат Citroen DS3, Volkswagen Polo GTI и Ford Fiesta ST.

Заснетият прототип се различава от стандартната версия с двете тръби на изпускателната система, с по-спортния си дизайн, както и с мощните спирачни механизми. Освен това оптиката е получила семпъл аеродинамичен бодикит.

Peugeot 208 GTI е снабден със същия 1.6-литров двигател с турбо, с какъвто разполага Peugeot RCZ. Мощността на агрегата е 156 к.с. и благодарение на него хечбекът ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 7 сек. Максималната скорост е 215 км/ч.

Машината трябва да се появи официално пред публика още през тази година. Твърди се, че на по-късен етап французите ще пуснат и по-мощен вариант на 208 GTI. Той ще бъде с двигател с мощност 200 к.с.

0 от 500