IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"What Car?" избра Volkswagen Up! за автомобил на годината

Общо 11 награди на списанието заминаха за Германия

Авторитетното британско издание "What Car?" определи Volkswagen Up! за "Автомобил на годината". Освен това германският минък бе отличен и в още две категории – „Най-добър градски автомобил” и „Най-безопасен автомобил”, благодарение на системата си City Emergency Braking System.

Във финалната част на конкурса, Up! победи далеч по-скъпи конкуренти – новото BMW 3-Series, Porsche 911 и Ford Mondeo. Според главния редактор на "What Car?" Час Халет, Volkswagen Up! е най-добрата машина, тъй като съчетава качество, икономичност и удобство при шофиране в градски условия. Освен това цената й е доста по-ниска от тази на конкурентите – около12 000 евро.

Изданието връчи още редица награди, където като цяло доминираха германските автомобилни производители. Те взеха общо 11 първи места, като с 2 от тях може да се похвали Audi TT. С 2 отличия е и Ford Mondeo, докато BMW 3-Series взима наградата в категория „Автомобил на директора” за седма поредна година.

Ето ги и победителите:

Кола на годината – Volkswagen Up!

Супермини – Audi A1

Малка семейна кола – Volkswagen Golf

Градска кола – Volkswagen Up!

4x4 / SUV – BMW X3

MPV – Seat Alhambra

Комби – Ford Mondeo

Луксозна кола – Mercedes S-class

Спортна кола – Porsche 911

Кола на директора – BMW 3-series

Купе / кабриолет – Audi TT

Семейна кола – Ford Mondeo

”Горещ” хечбек – Renault Megane

Икономичност – Kia

Сигурност – Volkswagen Up!

Защита от крадци – MG6

Награда на читателите – Jaguar C-X16

Тагове: "what car?"
0 от 500
  • #62
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Малко уточнение -в сайта What car са посочени победителите,избрани по каталожни данни, изпитание за разход и цена. Но в същия сайт са показани и "победителите" по надежност!Там VW е на 24 -то място!А мерцедес-на 31!
  • #61
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ;od ( преди 12 години )
    мда харесвам ги от whatcar много хубави и верни анализи дават, дори и по бг вкуса и изискванията
  • #60
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до дошката ( преди 12 години )
    Виж сега, като си бизнесмен няма значение разлика в ускорението от 1 секунда. Там става въпрос за имид и стил, какъвто хюндай нямат. Ти в *** махала си звездата с хюндай, но като се появиш пред началниците с такъв си викат този пък от кое село е дошъл. По същата причина хората ходят на работа с костюми а не с анцузи, но от къде да го занеш като събираш старо желязо за скрап като професия..
  • #59
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    *** ебано,като ми изтриваш линка само доказваш,че съм прав.Всички видяха теста на Аутобилд,i40 със 136 коня ускорява до 100 по-бързо(10.2 сек) от тъпия Passat 140 коня 11 сек.Но най-голямато унижение за германците е в динамиката,там са много секунди.Пасата е дръгня.
  • #58
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Аз съм дошо и по-добро от хюндай няма!automedia.bg/test-drive/testdrive_1031.html
  • #57
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо се опитва да се прави на иттелект като се пише ценител ^^ Дошее, *** си - *** ще си останеш, и каквито и измишльотини да пишеш, все във евтинджоси на жълтурковци ще се возиш..
  • #56
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Човек може да предпочете японските коли, понеже според статистиките са най-надежни и често подновяват дизана, френските-че возят меко,италианските-че са червени например,ама да каже,че харесва немките, понеже "немското си е немско" - си е чист фанатизъм!С всичките му ексри!:)
  • #55
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Макар, че оценките са съобразно каталожните данни, учудващо е големия брой на немски коли, а щом и Мондео е там, това девалвира съвсем основанията за избор.
  • #54
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо Галошо ( преди 12 години )
    Ако искате да ме видите на живо елате довечера на площада в *** махала в айтос, ще пеем милионерче заедно със всички роднини и мечката! Ще има и безплатни кебапчета от кучешко и конско месо и безплатна ракия от краден спирт от медицинския пункт! Заповядайте, начало от 22ч!
  • #53
    7 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Интересно как според всички класации хюндай са на дъното по всичко а само в класацията на дошо галошо са победители?! Много странно, явно всички трябва да се слушаме в компетентното мнение на индийския пъпчив *** от Айтос!